Kitchen Remodel part I


Recycled kitchen cabinets

These are the building blocks our new kitchen is made of.

From the beginning I knew that for our kitchen, I wanted to replace the so 90’s MDF wood replica kitchen cabinets with original 1950’s ones. Along the years we had collected some, here and there, but they didn’t match. Luckily Panu found a renovation guy online tearing down an old kitchen, same age as ours. And luckily the renovation guy happened to be into restoring old houses, and was looking for a new home for the old cabinets.

Recycled kitchen cabinets

Recycled kitchen cabinets

Panu and his good friend who is a carpenter modified the cabinets to fit our kitchen. As you can imagine, the mustard yellow had to go too. Not the kind of retro vibe I was going for!

Recycled kitchen cabinets

These cabinets are salvaged from a barn at my mother-in-law’s place. Some of our favorite furniture is from there.

All in all, for the kitchen cabinetry we paid 150 euros, plus some paints and plywood. Not bad, huh.

Stay tuned for Kitchen Remodel part II – the finished kitchen!

Recycled kitchen cabinets

In Finnish / Suomeksi

Näistä palikoista on meidän uusi keittiö tehty. Alusta asti tiesin, että haluan keittiöömme vanhat 50-luvun kaapit. Haeskelimme sellaisia vuosien mittaan kirppareilta ja huuto.netistä ja hankimmekin muutamia, mutta ne eivät oikein sopineet keskenään yhteen. Onneksi Panu törmäsi rintamamiestalo.fissä remonttimieheen, joka oli purkamassa juuri oikeanlaista ja -ikäistä keittiötä. Ja onneksi tyyppi sattui olemaan kiinnostunut rintsikoiden remppaamisesta ja etsiskeli kaapeille uutta kotia.

Eihän kaapit sellaisenaan menneet meidän keittiöön, mutta Panu ja Panun kaveri, joka on puuseppä muokkasivat niistä sopivat. Sanomattakin lienee selvää, että väri vaihtui. Ihan sinapinkeltaisissa retrofiiliksissä ei tällä kertaa menty. Näistä kaapeista riitti vielä yläkerran minikeittiöönkin, siitä enemmän kun sähkömies on käynyt.

Kahden viimeisen kuvan kaapit ovat anoppilan aarreaitasta. Turkoosi astiakaappi on ollut jo käytössä. Sinisen kaapin Panu ja kaveri kunnostivat nyt muihin kaappeihin sopivaksi.

Kaiken kaikkiaan maksoimme keittiön kaapeista 150 euroa, plus maalit ja vaneria. Ei paha.

Seuraavaksi vuorossa keittiöremontin toinen osa – valmis keittiö.

Share the love:
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

10 Comments

Add yours
 1. 2
  Jutta

  Se olisikin parasta, jos olisi alkuperäiset kaapit tallella. Meidän talon entiset asukkaat oli kuitenkin ehtineet jo vaihtaa tyyliä, ehkä montakin kertaa (asuivat tässä 50-luvulta siihen asti että me muutettiin).

 2. 5
  Jutta

  Piia Anneli, tämä ei tosiaan ollut kiireisen remontoijan projekti, sen verran kauan piti metsästää sopivia osia. Ja ilman Panun kaverin apua se olisi varmaan vieläkin kesken ;)

 3. 6
  kalamuija

  Ai nain keittiø tuli teille:) Meilla oli 50luvun yksiø joka myytiin kesalla. Siella oli alkuperaiset kaapit. Itkin verta kun myytiin asunto ja kaapit jai sinne.. ja tiesin etta uusi omistaja laittaa Ikeaa tilalle!!!! Asumme ulkomailla eika minulla ollut paikkaa keittiølle.. muuten olisimme puranneet sen. Se oli ihana!

 4. 7
  Jutta

  Kalamuija, meidän kaapistot tuli asunnosta, jonka ostanut päälle 80-vuotias rouva halusi modernin keittiön. Kai se hänelle suodaan, varsinkin kun me saimme juuri sellaisen keittiön kuin halusimme ;D

 5. 8
  Noora

  Ihanaa kun muutkin näkee vaivaa vanhojen kalusteiden vuoksi!
  Meidän rintsikkataloon haettiin 50-luvun keittiö Falunin kuparikaivoksen työntekijöille rakennetusta kerrostalosta muutama kesä sitten. Talvi niitä kunnostettiin vintillä ja ovat oikein kivat paikallaan. Yläkaapit ovat semmoiset “vinot” ylhäältä alaspäin kapenevat vetoluukuilla.
  Paljolla työllä ja aika vähällä rahalla saatiin juuri semmoinen keittiö kuin haluttiin!
  Nyt keittiötä on jälkeenpäin laajennettu ja pitäisi vielä kunnostaa pari yläkaappia lisää….

 6. 9
  Jutta

  Noora, vaivaa vanhoje kaappien eteen tosiaan saa nähdä, en arvannutkaan miten paljon. Varsinkin jos pitää vielä muokata uuteen keittiöön sopivaksi. Ellei sitten palkkaa ammattilaista asialle. Mutta lopputulos on tärkein :)

  Sellaiset vinot kaapit on hienoja. Taitavat olla enemmän ruotsalainen juttu? Tai en ole ainakaan koskaan livenä täällä nähnyt, tuntuu että vain kuvissa ruotsalaisissa kodeissa :)

+ Leave a Comment