Tee se itse -origamivalaisin

Tee se itse -origamivalaisin


Askartelimme Panun kanssa kartongista uuden lampunvarjostimen eteiseen. Panu oli tympiintynyt entisen lampun vihreään valoon ja minä sen pieneen kokoon. Ohjeet origamivarjostimeen löysimme täältä, Kolmannen kerroksen kautta.

DIY Origami Lamp Shade

Kartonki oli isossa koossa vähän vaikeaa käsitellä (3 x A2-koko), paperi olisi luultavasti helpompaa. Valkoisen tilalta voi käyttää myös kuviollisia origamipapereita tai vaikka lahjapaperia. Pienemmistä varjostimista voi koota hauskan näköisen ryhmän. Se onkin suunnitelmani makuuhuoneeseen, tämä on nimittäin aika addiktoivaa.

DIY Origami Lamp Shade

Share the love:
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

24 Comments

Add yours
 1. 10
  Jutta

  Heippa, kiitos kaikille kauheasti kommenteista! Yllättävän helppo tuo oli askarrella. Ainoastaan kolmen ison kartongin kasaan kursiminen oli vaikeampaa ja vaati kahta ihmistä, ainakin meillä :)

 2. 11
  Jutta

  Juliette, thanks so much!

  kaylovesvintage, he should try! :D Folding it was easy, just getting the three big cardboards together was a bit more challenging. Smaller size and/or paper should be easier.

 3. 14
  Jenni

  Jes, hyvä homma! Täytyypä kursia itsekin tuo alareuna myös kasaan, paremman näköinen noin kuin auki rehottavana!

 4. 15
  Jutta

  Heidi, suosittelen! Mukavaa puuhaa :)

  Hosuli, no varmasti osaat :)

  Jenni, hoksasinkin vasta sen jälkeen kun olimme tehneet valmiiksi, että sinulla olikin eri näköinen.

 5. 16
  Agne

  ohhh can I please have your dog? Pretty pretty please??? :} I would squeeze him and cuddle him and bring him the best food. :}

  On another note, I love what you guys are doing with the house, I like the idea that you renovate the old one. Although I’m in my twenties but I have that nostalgia and love of history (even if it’s very local, e.g. an old house or antique thing) instilled in me.

 6. 17
  Jutta

  Agne, yes you can, come and pick her up!! ;D

  That’s nice what you say about having love of history. I know in Middle Europe 50-60 year old houses aren’t considered old or historical, 300 years old are! But here 50 years is already a pretty good age for a house :)

 7. 18
  Agne

  Jutta, I wonder what you would actually do if I turned up at your house one day to pick up the dog : )))

  Can I ask where you got the wallpaper from? I want it!

 8. 22
  Tina

  This lamp looks great! Although anyone who is thinking of attempting this should know that if you use this as a lamp, the bottom part cannot be sealed. The lamp must have full ventilation otherwise eventually it will catch on fire (basic physics). Leaving several inches open at the bottom is key. I hope this is a helpful tip!

 9. 23
  Camilla

  Hello.
  Very cool!
  What are you using paper or carton? I mean it must be very thin so the light can come through? :)

  • 24
   Jutta

   Hi Camilla, it’s heavy cardstock so it’s quite thick. The light shines through though not as brightly as it would if the shade was for example glass. You could try folding it also from plain white paper, it wouldn’t be as sturdy but you’d probably get more light. But this works fine at least for us :)

+ Leave a Comment