Lattian vaiheet


Meillä on muutosta asti (reilut 2 kuukautta) ollut käynnissä makuuhuoneen kunnostusprojekti. Se on edennyt pikkuhiljaa sitä mukaa kuin muilta kiireiltä olemme ehtineet. Nyt remontti alkaa olla loppusuoralla. Suuri toive ja tavoite on, että häihin mennessä olemme muuttaneet olohuoneesta makuuhuoneeseen.

Oli oikeastaan pari syytä miksi aloitimme remontin makuuhuoneesta. Tupakointi ja kokolattiamatto samassa huoneessa oli yksi. Me emme siis tupakoi vaan entinen asukki. Hajunpoisto kesti pitkään, mutta nyt huone on hajuton (liuottimen hajua ei tässä tapauksessa lasketa). Se on myös talon perimmäisin nurkka, mikä luonnollisesti on paras paikka ensikertalaisten treenata remonttitaitojaan. No jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin minä olisin halunnut aloittaa eteisestä, sillä valitsin sinne jo aikaa sitten ihanat tapetit. Mutta mies puhui ympäri, huoh…

Joskus olen saattanut jotain mainita makuuhuoneen lattioista, mutta kerron nyt silti vielä ihan perusteellisesti. Talo on rakennettu vuonna 1956 ja siellä on alusta asti asunut sama perhe. Oli ihana kuunnella myyjän juttuja lapsuudesta talossa. Hän ei muistanut talossa koskaan olleen lautalattiaa. Me olimme tietenkin pettyneet, kun kummatkin sellaisesta haaveilimme. Vähän ennen muuttoa myyjä tuli kuitenkin käymään ja kertoi kuulleensa naapurilta, että alueen taloissa monesti oli lautalattiat ja meilläkin saattaisi olla.

Toivo taas varovaisesti virinneenä poistimme kokolattiamaton. Alta paljastui muovimattoa muistuttava punainen, kuviollinen matto. Ei ole tullut selvitettyä, mitä se oli. Se oli kauhean liukasta ja näytti muovilta mutta repeili kuin pahvi.

Minusta kuviot ovat aivan ihanat ja harmitti poistaa se. Ei sillä olisi kuitenkaan pysynyt pystyssä, piti luistella ympäri huonetta. Isoimmat kappaleet ovat tallessa kellarissa.

“Muovimaton” alta löytyi korkkimatto. Siitä myyjä oli maininnut ja sanonut että sen alla on luultavasti raakalautaa.

Mutta kun poistimme korkkimaton, meitä odotteli melko lailla hyväkuntoinen lautalattia. Juuri sellainen kuin olimme haaveilleet. Selvisi myös, miksei myyjä muistanut lautalattiaa. Lautojen ja korkin välistä löytyi lehti vuodelta 1961, laudat on peitetty kun hän oli 6-vuotias. Me olimme pelänneet taloa ostaessa kaikenlaisia ikäviä yllätyksiä, minäkin stressasin kauheasti kaikista mahdollisista home- ja kosteusvaurioista, mutta vastaan tulikin tämmöinen mukava yllätys.

No related posts.

6 Comments

Add yours
 1. 2
  Sussu

  Ihanaa löytää kaikkien kerrosten alta, se mitä toivookin löytävänsä!

  Minusta tuo punainen kuviolattia on kyllä aivan uskomattoman hieno. Mikähän ihme se on? en ole koskaan moista nähnyt missään.

 2. 3
  Jutta

  Sari, maalasimme lattiat vaaleanharmaiksi. Minä meinasin alkaa haihattelemaan muittenkin värien perään kun tajusin, että on olemassa muitakin vaihtoehtoja. Mutta miehen mielestä harmaa oli hyvä ja sillä mentiin. Hyvä niin, muuten emme varmaan vieläkään olisi päättäneet :)

  Sussu, oli kyllä aivan huippu yllätys. Nyt pidämme peukkuja, että muista huoneista löytyy samanlainen.

  Punainen lattia oli ihan uusi minullekin, ei mitään käsitystä mikä se on. Siitä saattaa ehkä tulla komeron lattia.

+ Leave a Comment