Lattian vaiheet – osa II


Kerroin vähän aikaisemmin, miten löysimme makuuhuoneesta lautalattian monen mattokerroksen alta. Lattia oli ikäänsä nähden hyvässä kunnossa. Siinä ei ollut lahoa eikä kosteutta eikä muutakaan ikävyyttä. Pinta oli tietenkin aika pieksetyn näköinen. Aluksi pesimme sen maalipesulla ja kittasimme Marian oppien mukaan puukitillä. Isommat raot tilkimme puutikuilla. Sitten oli vuorossa tuskaisin osuus, hiominen.

Panu-raukka vietti viikonlopun hioen lattiaa pikkuisella käsikäyttöisellä hiomakoneella ja hiekkapaperilla. Sen olisi voinut tehdä nopeammin isolla lattiahiomakoneella, mutta emme halunneet lattiasta liian tasaista. Panu käski sanoa, että pölyä oli ihan hulluna. Sitä oli ihan joka paikassa lattiasta kattoon. Minä en voinut mennä huoneeseen ollenkaan, sain allergisen reaktion jo Panusta.

Me päätimme hioa lattiaa vain sen verran, että uusi maali tarttuu siihen. Kovasti kyllä pelotti, että vanha maali alkaisi kuplia tai jotain muuta yhtä kauheaa. Mutta kaikki menikin yllättävän hyvin. Maalasimme yhden ohennetun kerroksen ja yhden ohentamattoman vaaleanharmaalla Permolla. Kaikki epätasaisuudet ja kolhut näkyvät lattiassa, mutta minusta se kuuluu asiaan.

Lattian on jatkuvasti rempparoinan peitossa, niin en ole voinut ottaa siitä kokonaiskuvaa. Mutta tässä kuitenkin yksityiskohta.

Tätä kirjoittaessani huomasin, kuinka paljon ihan konkreettista apua on ollut blogistanian kanssaremontoijista. Inspiraation lisäksi :)

No related posts.

3 Comments

Add yours
 1. 2
  anni

  Oihh, miten kaunis siitä tuleekaan. KAuniin rosoinen, elämää täys lattia. Meillä edessä vanhojen portaiden maalaus. Samalla tavalla revin muovimatot pois ja nyt sielä kipsiä tms…

  terkut! ja hyvää ystävänpäivää!

 2. 3
  Jutta

  Sussu, minusta vanhan talon ei kuulu olla liian siloteltu, ikä saa näkyä. Onneksi lattia ei kuplinut, en tiedä mitä vanha maali oli, mutta onneksi sopivat yhteen.

  anni, meilläkin on edessä muovimaton repiminen portaista. Luultavasti siellä on alla paksu kerros liimaa. En tiedä vielä, miten sen saa poistettua lautalattiasta. Vinkkejä, anyone??

+ Leave a Comment