Allergiatestin tuloksiaSaimme viime viikolla Murun allergiatestin tulokset. Allergioita oli yllättävän monta. Helpottavaa tietää, mikä on aiheuttanut silmätulehdukset ja kutiavan ihon, mutta nyt täytyy miettiä, miten allergian aiheuttajat saa poistettua Murun elinympäristöstä.

Testissä todettiin seuraavat allergiat:

Ruohot ja heinät

 • Nata
 • Niittynurmikka
 • Raiheinä
 • Karvamesiheinä
 • Koiranheinä
 • Tuoksukki
 • Heinäratamo
 • Pujo
 • Voikukka
 • Kultapiisku

Puut

 • Leppä
 • Pähkinäpensas
 • Saarni
 • Tammi
 • Paju

Ruoat

 • Peura
 • Maissi
 • Vehnä
 • Ohra
 • Tomaatti
 • Kala
 • Ankka

Lisäksi Muru on alleginen pölypunkeille, varastopunkeille, erilaisille homeille ja kissalle.

Ruoka-aineet ovat helposti vältettyjä, mutta pöly ja siitepöly ovat vaikeampia. Investoimme nyt uuteen imuriin. Se on Allergia- ja astmaliiton suosittelema pölypussiton Dyson, joka on varta vasten allergikoille suunniteltu. Se oli tuplasti kalliimpi kuin tavalliset imurit, mutta toivottavasti siitä on apua.

Keskustelimme eläinlääkärin kanssa myös siedätyshoidoista. Niistä voisi kuulemma olla apua, ne vähentävät oireita noin 50% hoidetuista eläimistä. Minusta luku kuulostaa alhaiselta, mutta tietenkin jos kuuluu tuohon 50 prosenttiin, apu on suuri.

No related posts.

11 Comments

Add yours
 1. 1
  Pellon pientareella

  Voi Murua, kuulostaa aika pahalta tuo lista. Meidän pikkuterrieri on selvästi myös (ei tosin ole tutkittu) yliherkkä viljalle, ainakin vehnälle. Sillä tuli mm. ilmavaivoja. Asia hoitui valitsemalla ruoka, jossa ei ole viljaa. Tunnen erän sakemannin, joka siirtyi barffaamaan, eikä sen jälkeen pahoina olleita samantyyppisiä oireita kuin teillä ole enää ilmennyt. Tsemppiä!

 2. 2
  Jutta

  Eihän noita välttämättä tarvitse testata, jos selvästi huomaa jonkin aiheuttavan oireita. Meillä on myös siirrytty barffaamaan, koska Murren maha ei kestä kuivaruokaa. Sen varastopunkin olin jo siitä arvannutkin. Viljaa se ei myöskään ole enää syönyt, mutta kalaa on ja kalaöljyä. Ennen se söi sekalaisia ruuantähteitä mutta jätimme nekin pois joku aika sitten.

  Nyt arvuuttelemme, että uskaltaako Murulle syöttää enää naudan mahaa. Monia heiniä ja ruohoja tuolla listalla käytetään lehmien rehuna. Eläinlääkärin mukaan testi kertoo vain siitepölyallergiasta, mutta tarkoittaako se ettei voisi aiheuttaa allergiaa myös ravintona? Ainakin aluksi jätämme varmaan naudan mahankin varulta pois.

 3. 3
  Pellon pientareella

  ps. testattiinko maito? Samaisella pikkukoirallani huomasin nimittäin piimästä ja maustamattomasta jogurtista aiheutuvan korvien kutinaa ja punoitusta. Todella sääli, koska koirat rakastavat niitä. Mielestäni koirani oireet ovat ihan samanlaisia kuin minulla, eli hiivasyndrooman tapaisia.

 4. 4
  Nana

  Voi pientä allergikkoa, olipas siinä pitkä lista :/ Kokeilisin itse kyllä siedätyshoitoa,jos se on mahdollista, sillä siitepölyaikaa tuskin voitte välttää. Ruokavaliokin lienee kyllä monimutkaisempi järjestelykysymys kuten pohditkin tuossa ylläolevassa kommentissasi. Mutta toivottavasti “potilaan” vointi nyt kohentuu,kun allergiat ovat tiedossa!

 5. 6
  Jutta

  Pellon pientareella, maito testattiin eikä onneksi ole allerginen. Murukin tykkää piimästä ja maustamattomasta jogurtista.

  Nana, juuri sen siitepölyallergian takia mietimme siedätyshoitoa. Lisäksi siinä ohjenivaskassa minkä saimme sanottiin, että imurointi ja tehokas siivous eivät täysin poista pölypunkkeja, mutta helpottavat oireita.

  Eilen juttelin tuosta heinä/siitepölyasiasta yhden tutun kanssa. Hän oli sitä mieltä, että ne varastoituvat myös naudan sisäelimiin, esim. maksaan. Muruhan syö maksaa kerran viikossa, nyt en tiedä pitäisikö sekin jättää pois. Entäs munuaiset sitten. Jos kaiken jättää pois niin saako Muru tarpeeksi vitamiineja ja ravintoaineita? Aika paljon selvitettävää tässä on vielä.

  Mutta hyvä juttuhan se on, että nyt tietää mistä lähdetään ja mitä välttää.

  Sari, no niimpä. Kevät on siitepöly- ja maahomeallergioille pahinta aikaa. Mutta nyt kun tiedetään oireiden aiheuttaja, voi paremmin toimia sen mukaan.

 6. 8
  Sussu

  Voi poloinen Muru. Nuo kaikki ruohot, heinät ja puut ovat kyllä todella hankala juttu. Allergiakoirulin kanssa eläminen on melkoista vääntöä, mutta tsemppia teille uusien ruokien ja tapojehn opettelussa!

 7. 9
  Jutta

  Elegia, niimpä. Me ajattelimme että uusi koti parantaa Murun vointia, kun on oma piha, jolla viettää paljon aikaa ulkona. Ei tullut mieleenkään, että Murulla voisi olla siitepölyallergia.

  Sussu, totta. Onneksi nyt tietää mistä oireet johtuvat niin voi paremmin hoitaa syitä eikä vain oireita.

 8. 10
  Krisu

  Nyt teillä helpottaa, kun tietää, mistä koiran vaivat johtuvat! Allergiakoira meilläkin. Mun pitäisi viedä se myös noihin heinätesteihin, mutta se satanen tarvitaan aina poikien tarpeisiin. Ruoka-aineallergeenilista on meilläkin kunnioitettavan pitkä.

 9. 11
  Jutta

  Krisu, tämä testi joka tehtiin, oli joku uusi ja maksoi 200 euroa. Kuulemma ennen ollut paljon kalliimpia.

  Olen kyllä toiveikas, että nyt kun tiedetään allergian aiheuttajat niin saadaan Muru pois kortisonilta. Siitepölyaika on tietysti paha, mutta jos muu vuosi menisi ilman lääkkeitä.

+ Leave a Comment