Nukkumattia odotellessaKohta on makuuhuoneen syvennys valmis. Yöpöydällä on pieni yövalo. Sen valossa on hyvä lukea kirjaa ennen nukkumaanmenoa. Jos uni ei tahdo tulla silmään, lampaiden laskeminen auttaa.

Verhot on vaihdettu paksumpiin, ettei aamuaurinko herätä liian aikaisin.Herätyskellot kertovat oikean ajankohdan!
(no, oikeasti ne eivät toimi)

Enää puuttuvat Nukkumatti-taulut.

Ne on tehty vanhoista postikorteista, jotka aikoinaan kiersivät Itä-Saksaa.
Sitten kaikki on valmista hyville yöunille.

No related posts.

8 Comments

Add yours
 1. 1
  Pellon pientareella

  Ihanat nukkumatti-taulut! Nukkumattia me katselimme pienenä tv:stä ja kun se loppui, mentiin nukkumaan. Ja kello oli kuusi tai seitsemän. Vähän harmitti, kun kaverit vielä siihen aikaan kirkuivat ja leikkivät pihalla…

 2. 2
  Jutta

  Teillä on ollut aikainen nukkumaanmenoaika :) Minua alkoi aina haukotuttaa, kun Nukkumatti heitti unihiekkaa. Siskoni kieltäytyi katsomasta sitä kokonaan, koska kuvitteli että sitten nukahtaa heti.

 3. 3
  Parolan asema

  Minulla sama! Kun nukkumatti heitti hiekkaa, alkoi heti leukoja venyttämään, joskus suljin äkkiä silmät että ei alkaisi nukuttamaan ja laitoin vielä sormetkin korviin ettei kuullut pimpelipompeli-ääniä:) On ihana pesä teillä, ja tuo himmeli on mahtava! Onko se metallinen kokonaan? Nukkumatti on kyllä hyvä idea makkariin, johan maittaa uni kun katselee :)

 4. 5
  Jutta

  Parolan asema, kaikki keinot ovat sallittuja parempien unien puolesta ;)

  Lampaat ovat kai jotain kiiltäväpintaista pahvia/kartonkia. Olisiko jollain muovilla päällystetty. Roikkuvat ihan langoista tuollaisista metallikaarista. Löysin sen täältä.

  Piia, tervetuloa! Mukava saada uusi kävijä :) Nukkumatti-kortit löysin huuto.netistä, niitä näytti nytkin olevan myynnissä.

 5. 6
  Lotta ja Tuisku

  Ihanat vanhat herätyskellot. Tuollaisen ääni vaan on niin paha, ettei ole ilo siihen herätä. Ja Nukkumatti olisikin tosi kiva kaveri makkarin seinällä. Itse laitoin aina silmät kiinni kun Nukkumatti Pikku Kakkosessa heitti unihiekkaa – silloin ei alkanut nukuttamaan. :)

 6. 7
  Jutta

  Lotta, on tosiaan paha ääni ja nuo vielä tikittivät niin äänekkäästi että poistin ne käytöstä kokonaan.
  Hauska kuulla että muillakin ollut Nukkumatti-uskomuksia :)

 7. 8
  Elegia

  Nuo lampaat on ihan parhaat! Taisin nähdä ne vilakukselta aiemmin blogissasi ja taas jaksan ihastella niitä. Nukkumattitaulut ovat myös kiva idea. Niissä on jotain nostalgista :)

+ Leave a Comment