Aikamatkalla

Tänään iski yllättävä remonttivimma. Parolan aseman innostamana olen jo jonkin aikaa miettinyt, että kurkkisin työhuoneen tapetin alle. Tylsyyksissäni sitten päätin, että aika on tullut. Raotin vähän ikkunanpielestä ja löysin maalikerroksen ja viisi kerrosta tapettia. Vanhin on selvästi viisikymmentäluvulta. Se näyttää aivan vanhan kirjan sivuilta, se on niin kellertävää ja haurasta.

Päällimmäinen muovitapetti irtosi helposti, sen alla on vaaleankeltainen maali. Irrotin samantien yhdeltä seinältä muovitapetit kokonaan. Tuli ihan kauheat flashbackit lapsuuteen, siis 80-luvun alkupuolelle. Vastakkaisen seinän väri heitti ehkä vielä vähän kauemmas. Sitä on mahdotonta kuvailla sanoin, siinä vihervä yhdistyy sinapinkeltaiseen. Yritän saada siitä oikeutta tekevän kuvan.

Nyt pitäisi vain päättää, onko tärkeämpää säilyttää mahdollisimman paljon alkuperäisiä tapetteja vai saada seinistä mahdollisimman hengittävät. Maalattu pinta on hyvässä kunnossa ja siihen olisi helppo maalata päälle. Mutta se on luultavasti jotakin lateksimaalia. En usko, että saisin sitä kuorittua pois vahingoittamatta vanhoja tapetteja. Toisaalta haluaisin seinistä kaiken muovin pois, mutta toisaalta en halua tuhota talon historiaa. Nyt olen kallistumassa maalin säilyttämisen kannalle. Se on ollut paikoillaan jo lähes kolmekymmentä vuotta, eikä seinissä näy merkkiäkään kosteudesta.

Kukat sain Panulta mansikkaleivosten kera. Tänään olemme olleet yhdessä vuoden ja kymmenen kuukautta :)

Ai niin, poistimme työhuoneesta myös muovimaton, alla oli aivan hyväkuntoinen lautalattia. Vaatii siis tietysti pientä kittausta, hiomista ja pari maalikerrosta, mutta ikäänsä nähden varsin mainiossa kunnossa.

No related posts.

5 Comments

Add yours
 1. 1
  Ilona

  Teillä on sitten samanikäinen suhde kuin minulla ja miehelläni. Hauskaa!

  Tapettien tonkiminen kuulostaa mielenkiintoiselta – oispa joku paikka, missä sitä toteuttaa.

 2. 2
  Pellon pientareella

  Kiva kun jollain riittää remonttienergiaa, heitäpä vähän tännekin ;). Ainahan näissä on näitä dilemmoja. Toisaalta, eihän ne vanhat tapetit sieltä alta näy, tai jos vaikka johonkin kulmaan tms. jättäisi palan kerroksineen. Minun oli pakko ottaa vanhat tapetit pois puukuitulevyn päältä, olivat niin kupruilla ja irti ja ties mitä.

  Onnea merkkipäivälle :).

 3. 3
  Jutta

  Ilona, se on tosi jännää. Ehkä teilläkin joku päivä on sellainen paikka.. ;)

  Pellon pientareella, tässäpä tujaus ylimääräistä energiaa! :D

  Ajattelin että yhden seinän yrittäisin kaivaa esille toiseksi vanhinta tapettia. Saa nähdä mitä siitä tulee, ovat niin hauraita. Se on kai jostain 60-luvun alusta. Ja ehkä pienen palan ihan vanhinta.

  Minusta on ollut niin kauhean mielenkiintoista tutkia talon historiaa, mitä kaikkea seinistä ja lattioista löytyy, että olisi mukavaa jos seuraavillekin asukeille jäisi kerroksia tutkittavaksi :) Ehkä joku taas 50 vuoden päästä tonkii täällä tapetteja ;)

  Mutta nämä ovat siis hyvässä kunnossa eikä sinänsä mikään välttämätön pakko poistaa. Makuhuoneesta lähti väkisinkin, kun piti saada tupakanhaju pois.

 4. 4
  team woelfel

  i hope you can read english because i can't write (or speak) in finnish. my mom can speak some, my great grandparents on my mom's mom side were from finland. anyway, i love your blog and i painted a picture of your beautiful picture on this post. http://fromabbysbrain.blogspot.com/
  just thought i would share. i love your blog, even though i can't read it! good design in universal.

+ Leave a Comment