Monday Morning Coffee and Sketch


Monday Morning Coffee and Sketch

Maanantain kunniaksi on taas aamukahvin ja piirustuksen aika. Täytyy tunnustaa, että meinasin heti toisella viikolla huijata ja skannata vanhan piirustuksen. Minulla oli kyllä hyvä (teko)syy. Lauantaina nimittäin juhlittiin meidän isän 60-vuotissynttäreitä. Järjestimme hänelle yllätysjuhlat ja loppuviikolla illat menivät ohjelmaa (laulunumero! :)) ja juhlia suunnitellessa.

Mutta eipä enempää selityksiä, koska sain joka tapauksessa sunnuntaina kynät käteen ja piirustuksen aikaiseksi. En muuten varmasti olisi ilman teitä ja mahtavia kommenttejanne viime viikolla. Kiitos vielä tuhannesti niistä!

It’s Monday so it’s time for another morning cup of coffee and sketch. I must confess I almost cheated this time and scanned an old sketch, but I didn’t. I had a good reason (excuse) though. On Saturday we celebrated my father’s 60th birtday. It was a surprise party so organizing it and planning a little something extra took most of my evenings at the end of the week.

But enough with the excuses, I managed to grab a pencil and draw anyway. Although I’m sure I wouldn’t have made it without you and all your amazing comments last week. Thank you so much!

Monday Morning Coffee and Sketch

Tottakai piti vähän photoshopata… Kummasta tykkäätte enemmän? Minä tykkään alkuperäisestä, Panu photoshopatusta, en osannut päättää joten laitoin molemmat. Kuvat saa muuten klikkaamalla isommiksi.

Of course I had to photoshop it a little… Which one do you like better? I like the original and Panu likes the photoshopped. I couldn’t decide so I posted both. Oh, and you can click the images bigger if you’d like.

No related posts.

23 Comments

Add yours
 1. 1
  Stella

  Milloinkohan sitä ehtisi oikeasti piirtämään jotain. Viimeksi olen saanut jotan valmista aikaiseksi amk sight+size kurssilla 5 vuotta sitten. Sekin oli yhtä tuskaa ja itkun vääntämistä. Kaapissa olisi kyllä varmaan satojen eurojen arvosta papereita ja kyniä ja ihan käyttämättä.

  Tykkään ehkä tuosta ei photoshopatusta kuvasta enemmän. Viime viikon kuva lisätyllä taustalla taas oli kivempi.

 2. 2
  Jutta

  No sama täällä, kaapissa on papereita ja kyniä ja värejä vaikka muille jakaa (olen vähän jaellutkin) mutta istun kaikki päivät koneella. Kypsyttelin tätä ideaa pitemmän aikaa, ajattelin että sitten on pakko kaivaa ne kerran viikossa esille, kun on julkisesti luvannut ;)

 3. 5
  visuaalisesti vaativa kottarainen

  Tämä on edelleen minusta aivan mahtavan sydäntälämmittävä idea. Ehdottomasti pidän enemmän originaalista.

  Photoshop on mahtava työkalu silloin kun sillä on joku oikea funktio kuvan rakentamisessa, pelkkä "koristelu" on minusta ehkä turhaa sillä kun sen voisi tehdä käsinkin, hennommin, hienovaraisemmin ja kiehtovammin.

  Photoshopilla siitä tulee helposti hieman päälleliimattu olo. Kuva itsessään kun on niin kaunis ja herkkä ettei se tarvitse lisäkilkkeitä mukaansa. Viime viikolla puolestaan fotarointi toimi jotenkin tasapainoisemmin mukana kuvassa.

  Anteeksi suorapuheisuuteni, kuvat ovat niin sydäntä lähellä, että tekee mieli kommentoida ja kannustaa eteenpäin.

 4. 6
  Jutta

  Kiitos Nalle ja leenaelina! :)

  visuaalisesi vaativa kottarainen, ei haittaa suorapuheisuus, mukava kuulla palautetta. Olen itse aika samoilla linjoilla kanssasi, nyt kun katson näitä kahta. Olen niin tottunut pyörittelemään kaiken photarissa, piirrän illustratorilla ja lisään yksityiskohtia photarilla, etten oikein ehkä osaa päästää siitä irti kun teen käsin. Ehkä tämä olisi riittänyt tällaisenaan, tai sitten esimerkiksi joku vesiväreillä lisätty yksityiskohta tms. Pitää ehkä opetella, että joissain asioissa less is more :P

 5. 10
  bubble

  Aivan ihania molemmat! Kallistun silti ei-shopatun puolelle. Sulla on jotenkin ihana tapa piirustelussa, jälki on herkkää ja luonnosmaista, mutta kasvot silti intensiiviset. Tuntuu, että siellä katseen takana on oikeasti joku.

 6. 15
  Novi On The Go

  It's a tough one, Jutta. On one hand it's a classical drawing, beautiful on it's own. The second one has a dreamy quality about it with some lovely textures. I must say I like the first one better because the emotions and story are imagination we can create on our own.

  I tagged you on my blog, come join in on a little game!

 7. 17
  Sari

  Voi kun itsekin inspiroituisi taas piirtämään. Lapsen syntymän jälkeen ei ole ollut kyllä juurikaan inspiraatiota piirtämisen tai maalamisenkaan suhteen. Pöh!

  Mutta nämä sinun luonnoksesi kyllä ilahduttavat! Minä pidän enempi tuosta muokkaamattomasta kuvasta. Mutta jostain syystä viime maanantaisen kuvan kohdalla kallistun photoshopattuun versioon. Kyllä se toi photari on vaan hauska juttu olla olemassa!

 8. 19
  Ilona

  Tämä on mahtava, tämä sinun maanantaijuttusi. Toimii vielä näin tiistainakin. :)

  Pidän originaalista enemmän, siinä on vanhanaikainen, hyvä tunnelma.

  (P.s. Itsemainostusta: en tiedä seurasitko Ilonan kotia, mutta olen palannut Bloggeriin uudella blogilla, puhtaalta pöydältä.)

 9. 20
  Jutta

  On kyllä ihana lukea kommenttejanne, kiitos kaikesta kannustuksesta ja mielipiteistä! En malttaisi odottaa, että ehtisin jo piirtämään ensi viikon juttua, vaikka on vasta tiistai. En tosin tiedä vielä, mitä piirtäisin :)

+ Leave a Comment