Opettelua / Learning


red tulips

red tulips

Jotkut teistä saattavat jo tietää, että olen decor8:n Hollyn järjestämällä Blogging Your Way -kurssilla. (Joka on jo loppupuolella, nyyh!) Kurssi on ollut tosi mukava kokemus, olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut paljon ajateltavaa. Olen kertonutkin, että vuodenvaihteesta eteenpäin olen aloitellut freelancerina. Kurssi on auttanut minua miettimään sitä, mikä on minulle tärkeää ja mihin haluan keskittyä, vaikka se ei välttämättä liitykään bloginpitämiseen.

Yksi aivan mahtava anti on ollut A Creative Mintin Leslien vinkit valokuvaamiseen ja kuvien stailaamiseen. Olen parhaani mukaan yrittänyt ottaa opikseni hänen neuvoistaan, järkkäillyt pieniä “valokuvastudioita” ympäri taloa ja stailannut pieniä asetelmia.

Nämä parhaat päivänsä nähneet tulppaanit saimme K-Raudasta matkaan ilmaiseksi. Ne muistuttivat vähän hääkimppuani, jossa oli pelkkiä tummanpunaisia ruusuja. Niin ja helmiä.

As some of you might already know, I’ve been studying hard this last month in the Blogging Your Way course by Holly of decor8. It’s been great, I’ve got to know some wonderful people – and blogs. I’m already sad it’s ending soon. As you know, I just recently (couple of months ago!) started as a freelancer and the course has given me a lot to think about, what I want to do and focus on. Not necessarily related to blogging, other things too.

One of the greatest things to me has been the styling and photography tips from the amazing Leslie of A Creative Mint. I’ve tried to put them into practise and styled little photoshoots around the house. I hope you can see the results, if not yet then someday soon!

These tulips we got for free from a local hardware store because they’d already seen they’re best days. They kind of reminded me of my wedding bouquet, which was made of dark red roses.

Siitä pääsin häätunnelmiin ja kaivoin häihin etsystä löytämäni vintage-tarjottimen ja hiuskorun kuvattavaksi. Sopii muutenkin ajankohtaan, meillä on 1-vuotishääpäivä tänä sunnuntaina! Ihan hullua, että ollaan vasta vuosi oltu naimisissa, niin paljon on ehtinyt tapahtua.

And that led me to think about our wedding and dig up the vintage haircomb and tray I got for our wedding. It figures, because this Sunday is our 1 year wedding anniversary! So many things have happened, I can’t believe it’s only been a year.

Time

Mutta takaisin aiheeseen… Tuleeko kenellekään muulle koskaan tunne, että asiat tapahtuvat juuri silloin kuin niiden pitääkin? Että joku menee juuri niin kuin sen pitikin, vaikka et osannut etukäteen odottaa mitään sellaista? Minulle tuli tämän kurssin kanssa. Kun ilmoittauduin, en tiennyt olisiko minulla freenä paljon töitä vai paljon vapaa-aikaa ja ajattelin, että kurssin myötä olisi ainakin hauskaa tekemistä. (No onneksi on ollut paljon töitä, ollut vähän tiukkaa ehtiä tekemään kotitehtävät…) Mutta kurssi onkin antanut uskomattoman paljon ajateltavaa, ei vain blogiin vaan myös töihin ja muuhunkin liittyen. Monta kertaa on tullut tunne, että tämä oli juuri sitä mitä tarvitsin, juuri nyt. Tuntuuko teistä koskaan siltä? Että asiat tapahtuvat juuri oikeaan aikaan?

Ok, back to the subject… Do you ever get the feeling that something happens just at the right time? Like it’s just what you needed but didn’t even know it beforehand. Like maybe something you weren’t expecting at all? That’s how I feel with this class. When I signed up for it I didn’t know whether, as a freelancer, I’d have a lot of work or a lot of freetime so I thought it would be something fun to do. (Luckily though it has been the former.) But it has given me so much to think about and more tools to work with that it’s way beyond my expectations.

Anyone else feel the same? That something right happens just at the right time? And I’m not just talking to you BYW classmates ;)

No related posts.

22 Comments

Add yours
 1. 1
  Nooruska

  Ihania sommitelmia! Tuommoinen kurssi kävisi minullekin, niin paljon olisi opittavaa kuvaamisesta ja myös bloggamisesta; pirun bloggeri kun välillä nykii noita kuvia ihan miten sattuu… Välejä tulee kuviin vaikkei julkaisuvaiheessa sitä näy, oletko huomannut saman ja mitä sille voi tehdä???

  Usein tosiaan tuntuu siltä, että asiat tapahtuvat silloin kuin pitääkin. Aloitin itse excel-kurssin ja nyt se tuntuu jopa kiinnostavalta toisin oli pari vuotta sitten kun jätin kurssin kesken…

 2. 2
  Stella

  Siis mitähä, mikä kurssi, missä… Kaikkea säkin netistä löydät. Itse olen tuskaillut juuri sitä, että semmoista koulutusta jota haluaisin ei järkätä Suomessa. Tai jos järjestetään, se on osa jotain ihan hillitöntä kokonaisuutta josta minua kiinnostaa vain murunen.

  Haluaisin lisäoppia juuri stailauksesta, somistamisesta, kuvaamisesta ja lehtikirjoittamisesta.

 3. 3
  Laura

  Kuulostaa, että olet löytänyt oman juttusi! Se on tosi ihanaa.

  Mulle kävi vähän samalla tavalla vuosi sitten syksyllä, kun aloitin ratsastamisen. En ollut koskaan ennen ratsastanut ja alussa pelotti kovasti. Jouluun mennessä olin ihan koukussa ja tajusin, että tämä on just sitä, mitä haluan tehdä.

  Olen miettinyt tuota aikaa ja aikaa sen jälkeen ja huomannut, että uusi harrastus oli mulle todella tarpeeseen tullut henkireikä. Olen voinut tosi paljon paremmin sen jälkeen, kun aloin säännöllisesti käydä tallilla. Pystyn suhtautumaan asioihin paljon rennommin ja jättämään ne omaan arvoonsa. Tuntuu, että olen löytänyt tasapainon.

  Viime syksynä tulin kerran töistä kotiin ahdistuneena ja nöyryytettynä itkien. Poljin vimmaisesti tallille ja viimeistään siinä vaiheessa, kun laitoin riimua hevoselle sain niin paljon muuta mietittävää, että asia, joka tuntui ihan ylitsepääsemättömältä, unohtui. Illalla ratsastustunnin jälkeen kotiin polkiessani tajusin, ettei mun maailmani todellakaan ollut kaatumassa. Ei sinne päinkään.

  Mä olen aika fatalisti sen suhteen, että uskon, että asiat menee niinkuin pitää ja silloin kun on parasta. Olin aikaisemmin harrastanut kaikenlaista, mutta kun löysin ratsastuksen, löysin tavan olla läsnä juuri tässä hetkessä ja unohtaa kaikki muu.

  Se tuntuu tosi hyvältä!

  (hmm, tulipas vuodatus….;) )

 4. 4
  Jutta

  Nooruska, bloggeri tunkee kaikkea ihme koodinpätkää väliin jos käyttää sitä Luo-systeemiä. Itse teen nykyään kaiken Muokkaa html-koodia ikkunassa. Ainoastaan tekstin värin vaihdan toisella puolella, sittenkin joutuu palaamaan korjailemaan html-koodia. Kuvat tuon flicristä niin saan ne isommiksi ja samanlevyisiksi. Se on oikeastaan ihan helppoa, kopioi vain sieltä annetun koodinpätkän.

  Stella, hehe, sitä löytää kaikenlaista kun viettää liikaa aikaa netissä ;) Tuosta kurssista ei ole vielä varmuutta, järjestetäänkö sitä uudestaan syksyllä, riippuu kuinka kiireisiä Holly ja muut ovat. Mutta olen huomannut, että on paljon muitakin kiinnostavia e-kursseja. Tämä on kai ainakin ollut tosi suosittu valokuvauskurssi, olen itsekin sitä miettinyt, mutta en ole ehtinyt.

  http://www.susannahconway.com/unravelling

  Laura, ratsastus on ihanaa! Ja vuodatukset tervetulleita :D Minulla on kans välillä juuri sellainen olo, että asiat järjestyvät jotenkin ihmeellisellä tavalla. Ja sitten aivan yllättävistä asioista saa kaikkea aivan odottamatonta. En oikein osaa selittää sitä, mutta se on hienoa :)

 5. 8
  Kirsi

  Hyvin sanottu… mä ainakin ajattelen myös, että asiat tapahtuu kun on niiden aika, löytää uuden harrastuksen tai mieltä avartavan kurssin tms. kunhan vain ei jää sinne sohvan pohjalle odottamaan vaan antaa ideoiden ja asioiden tulla tykö.
  Näin on mulle käynyt nyt miehen ja talon löytymisen suhteen… katsotaan mitä muuta elämä tuo:)

 6. 9
  Parolan asema

  Siis kyllä, juuri niitä hetkiä kun tuntuu että asiat järjestyvät täysin oikein päin ja täsmällisesti niin kuin pitikin enkä ehtinyt huomata miten siihen edes päästiin! Välillä sitä räpiköi jotakin kasaan ja "suunnittelee" jonkin päin vaikka mitä, ja vasta kun nämä yhtäkkiä asettuvat kohdilleen itsestään huomaa että tuossahan se sitten oli, ratkaisu nenän edessä. Hassuja juttuja :) Ja aina kaikki järjestyy.

  Upeita asetelmia, kauniita kuvia!

 7. 10
  Minna

  Kiva lukea kaltaisesi "pro bloggaajan" juttuja. Itse kun en osaa tehdä mitään erikoista noiden blogi touhujen kans.
  Olen sitä mieltä että kyllä asiat järjestyvät aina. Olen ollut kohta 13 vuotta freelancer / yrittäjä ja kyllä siinä on ollut ylä ja alamäkiä. En kuitenkaan mitään pois vaihtaisi. Tsemppiä freelancerille ! Niin ja ratsastus on mahtava harrastus. Yritän saada tyytärenikin aloittamaan kunhan hieman vielä kasvaa.

 8. 11
  Ani

  I feel the same way about the BYW class. I never expected it to be what it is — so much more than just about blogging. What an amazing teacher Holly is! She has a gift. And I'm learning from talented classmates like you and admiring beautiful blogs, like yours. Happy Anniversary.

 9. 12
  Leslie

  Thank you for this touching post! I am so glad you are enjoying the class and I love how you have let the information help you to become more inspired -you are an open and very talented person Jutta!
  thank you,
  xoleslie

 10. 15
  Anonymous

  great photos

  sometimes it is something that seems bad but turns out to be for the best. i need to be more aware of God's providence. i tend to not have enough faith when things seem to be going badly.

  we had been looking quite desperately for a car since ours was near extinction. we were on the verge of buying a certain type when our daughter who has the same kind of car began to have some trouble with hers and the company was not being helpful. her experience was upsetting and unpleasant but it led us to look at other types and prevented us from buying one of the notorious vehicles that are the focus of all this worry lately. i had no idea at the time that the problem we were going through as a family was actually protecting us from further worry or harm.

  just one story out of many, sometimes i really do need to let go and let God!

 11. 16
  Suze

  Hello Jutta!
  Congrats (in advance) on your anniversary!
  These pictures are relly pretty and beautifully styled and very "you"!
  I think tulips are such an ideal flower to shoot! I shot my white tulips from the market too last monday. (Too bad I have severe problems of lack of natural light in my house in winter…)
  Yeah, I agree that BYW is so… perfect. For me too: right things to learn, in the right way, at the right time! I feel it has been such a privilege to be part of it.

  Thanks for sharing!
  Ciao!
  Suze

 12. 17
  Sarona

  Tuntuu! Juuri tuolta…että asiat tapahtuvat kun on niiden aika. Ja että pitää olla oikeasti vastaanottavainen asioille, jos haluaa jotain, avoimin mielin. Mahtavaa, hienoja kuvia…mullakin olisi paljon opeteltavaa kuvauksen kanssa!

 13. 20
  Niina

  Siis mitäköhän mä oon oikein kommentoinut tuonne sun aiempaan postaukseesi Seinäruususta kun sinä kerran itse siitä kirjoitit, että löysit sen kaupan ja se myy Morrisia !! Voi jehna, miksen koskaan lue tarkemmin vaan heti höyrypään kommentointilootassa niin että näppis suhisee ;D

  Upeita upeita kuvia!

  Nyt on tuntunut siltä, että asiat vaan tapahtuu, ei ole esteitä ja kaikki vain soljuu eteenpäin.
  Tosin tämä tunne multa katosi tänään ja tuntuu, että on ihan liikaa kaikkea ja kaikki kaatuu päälle. Ja kaikki on yhtä vaikeutta ja eteen tulee vaikka mitä … suunnanmuutos yhdessä ainoassa vuorokaudessa ! ???

  :) :P

 14. 21
  Minttu

  Tosi kauniita kuvia!

  Tuo kurssi kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Itsekin voisin innostua kokeilemaan jotain tuollaista. Mua harmittaa, kun pää on täynnä kivoja ideoita ja suunnitelmia blogin suhteen, mutta kun olen teknisesti aika kömpelö tietokoneiden kanssa, niin ei jälki ei sitten ole kaksista. Toista on täällä sinun blogissasi, ihana ilme ja upeita, inspiroivia kuvia! :)

  tuohon pohdintaasi asioiden kulusta oikeaan suuntaan. Mä ainakin ajattelen aina niin ja yritän myös huonoina hetkinä pitää mielessä, että asiat menevät kuten on tarkoitettu. Kaikella on joku syy. Ja usein ihan oikeasti näin onkin, mutta sitä ei aina heti ymmärrä siinä hetkessä, joskus vasta paljon myöhemmin..

 15. 22
  Georgianna

  Hi Jutta, thank you for visiting! I LOVE what you did with what we learned from Leslie in class. The red tulips are just gorgeous, as are the brooch and clocks. Your blog is just delightfu, so fresh and livelyl. And I know what you mean about freelancing! :)

+ Leave a Comment