Keväiset kurjet / Spring cranes


upstairs bedroom

Muistatteko vielä nämä kurjet? No ette varmaankaan, siitä on jo vuosi, kun ne väsäsin. Ajattelin kuitenkin, että niitten olisi aika saada vähän keväisempi ilme. Hehe, no oikeastaan korvasin nuo kurjet uusilla ja pirtsakamman värisillä kokonaan. Ohjeet origamikurkien taitteluun löytyy täältä. Minusta tuo video on niin helppo seurata, että minun kaltaiseni askartelua taitamatonkin ymmärtää.

Do you still remember these cranes? Well, probably not, since I made them about a year ago. But I thought they needed a spring look. So I tossed the old cranes and made new ones. (Hehe, poor old cranes.) I used these instructions to fold them. The video is so clear that even an origami newbie such as myself can follow.

Spring cranes

Spring cranes

Oksaa karsin myös hiukan ja spraymaalasin sen valkoiseksi. Vinkkinä kaikille, jotka aikovat spraijata oksia: kannattaa ensin kuoria siitä kaarna pois. Minä sain oppia tämän kantapään kautta. Olin puolitoista purkkia suihkinut sprayta ja ihmettelin, miksi tulos oli ihan läikikäs. Sitten hoksasin, että voisi auttaa, jos kuorii oksan ensin kaikesta epätasaisesta. Ja niinhän se auttoi. Vielä tasaisempi olisi varmaan tullut, jos olisin huolellisemmin rapsutellut kaiken pois. Mutta kevätoksalle sallitaan pieni elävyys, eikö?

I cut down the branch and spray painted it white. A little tip to all of you planning to spray paint branches: peel off all the bark first. I had to learn this the hard way. After one and a half cans of spray paint I was wondering why my branch was all patchy. Then I realized I should get rid of all the unevenness. And it helped. If I would’ve scraped it more carefully I’m sure the color would have been even more smooth. But it’s ok for a spring branch to be a little rough around the edges, right?

Spring cranes

No related posts.

22 Comments

Add yours
 1. 1
  Katja

  kauniita kuvia! olen ihastellut noita valkoiseksi maalattuja oksia kun niitä on vilahtanut blogeissa, mutta en ole tämän talven pakkasilla tarennut ulos niitä spreijaamaan. Mutta nyt kun on alkanut lauhemmat kelit taidan joku päivä lähteä sopivaa oksaa etsimään :)

 2. 5
  Pia

  Ompa kiva ja pirtsakka idea!
  Oon aina ihaillu origamien taitajia, niiltä kun sujuu se niin näppärästi ja helpon näkösesti…ite osaa just ja just tehä sen "kirpun" millä arvuuteltiin koulussa :D

 3. 6
  Pilvitarha

  Iik, viiksinaulakko! Minulla on ollut vakava viiksifiksaatio viime syksystä asti, mistä lie tullut… Hauska löytää muitakin viiksifaneja :)

  …Ja tuotanoin, jos ne onkin liitäviä lokkeja niin pyydän anteeksi huonoa näköäni ;)

 4. 9
  Jutta

  Katja, meillä on kellarissa maalauspiste, mutta siellä on niin huono tuuletus, että ulkona olisi varmaan parempi. Talo haisee aina kauhealle spreijausoperaation jälkeen ja olo on huonohko.

  Tiia, telkkaria katsoessa noita pikku hiljaa syntyi :)

  Nena, kiitos paljon!

  Pia, hehe, et kyllä minun origamintekemistä kuvannut :P Aivan viime metreillä vasta opin ulkoa taittelusysteemin, siihen asti tarkistin vähän väliä ohjeesta :D

  Pilvitarha, viiksiä ne ovat! Minuakin on viiksifiksaatio vaivannut jo jonkin aikaa, olen miehelle ja koirille yrittänyt niitä mallata, mutta huonoin tuloksin ;D

  Heidi, etsystä löysin, tämä kyseinen kauppias ei ole hetkeen myynyt enää mitään, mutta jos laittaa hakusanaksi esim. origami paper niin löytyy kaikenlaista.

  Sarona, ainakin minunlaiselle aloittelijalle pitää joka vaihe näkyä, muuten putoan kärryiltä. Tuo video on siitä hyvä :)

 5. 11
  Anonymous

  Voi tuo iihana lepotuoli :)

  Jotain origameja olenkin tehnyt, en tosin pitkään aikaan. Nuo kurjet voisivatkin olla hyvää ajanvietettä, kun tässä flunssaa parantelen.

  Kiitos vinkistä! Ja sinun kurkesi näyttävät muuten aivan ihanilta! (oksassa pitääkin olla sitä elävyyttä)

  Paula

 6. 12
  Lotta ja Tuisku

  Haa, minäpä muistan tuon ensimmäisen kurkipuun. :) Tai siis muistin heti kun näin kuvan, että haikailin samanmoisen perään jo silloin vuosi sitten (onko siitä todella niin kauan?). Jokohan tänä keväänä askartelisin kurkia ja ripustaisin ne vaikka limoviikunaan… Ovat nimittäin ihanan näköisiä nuo värikkäät kevätlintusi.

 7. 15
  Jutta

  Paula, suosittelen, mukavaa puuhaa. Ja pikaista paranemista!

  Lotta, jee, joku muistaa ;D Aika menee ihan tosi nopeasti, vaikea käsittää. Mansikkikin täyttää kohta vuoden, vaikka ihan vastahan se meille tuli.

  Sari, no sinun käsissä syntyy ihan mitä vain! Olet kyllä sen verran taitava, ettei varmaan sellaista asiaa olekaan, joka ei sinulta onnistu! :)

 8. 21
  lou

  you shouldn't have tossed the old ones. don't you know that you will have one free wish when you fold 1000 paper cranes!?
  beautiful idea your spring cranes. like them a lot. though that great chair caught my attention as well! :-)

+ Leave a Comment