Uusi vanha puhelin / New old phone


Old phone

Tämä oli yksi juttu, mikä saatiin loman aikana seinälle, Panun lapsuudenkodista tuotu vanha puhelin. Panun äiti oli sitä varta vasten Panulle säästänyt. Meillä ei ollut kotona tuollaista seinämallia, vaan pöytämalli, muistaakseni harmaa. Hassua miten silloin ei ajatellut mitään puhelimen merkkejä, kaikilla oli tuollainen puhelin. Nyt selvisi lähemmässä tarkastelussa, että Ericssonhan se on. No ei tainnut Nokia noihin aikoihin puhelimia valmistaakaan, vaan jotain ihan muuta.

Old phone

This is one of the things we got on the wall during Easter holiday, an old phone from Panu’s childhood home. Panu’s mom had saved it for Panu and gave it to us when we last visited. Everybody used to have that same kind of phones when I was a kid, only we had one that sat on the table and it was gray. At that time nobody thought of the brand, but I learned now that it is Ericsson.

No related posts.

20 Comments

Add yours
 1. 1
  Pilvitarha

  Hieno puhelin, meillä oli tyylikkään harmaa :)

  Aiempaan juttuun viitaten meillä oli edellisessä kodissa sama ongelma, kellari tulvi aina lumien sulamisaikaan. Eikä mitenkään pikkuisen vaan todella TULVI. Koska pohjavesi oli niin korkealla ei asialle voinut tehdä muuta kuin asentaa uppopumppu. Sillä saatiin homma hallintaan sen verran kuin se ylipäätään mahdollista oli. *(Salaojituksetkin kyllä uusittiin, mutta se ei kellarin tilanteeseen juurikaan vaikuttanut)

  Nykyisessä talossa RAKASTAN sitä tietoa että kellari on rutikuiva vuoden ympäri. Todella onnekasta asua hiekkaharjun päällä!

 2. 2
  Jutta

  Meillä tulvi viime keväänä, mutta luulimme että ongelma ratkaistiin salaojien puhdistuksella. Mutta nyt näyttäisi siltä, että ainakin tänä vuonna syynä oli se, että sadevesikaivo on tukossa/jäässä. Naapuri on kuulemma laittanut sellaisen uppopumpun, en tiedä täytyykö meidänkin vai hoituuko pelkästään sadevesikaivon avaamisella. Me asumme kyllä täällä alimmassa kuopassa, kaikki vedet valuu tänne :)

 3. 3
  Parolan asema

  Erittäin style telefooni! Oliko aikomus pistää ihan toimintaan jollakin tapaa? Jotenkin ikävä lankapuhelin-aikoja joskus, taittaa olla mennyttä aikaa niiltä osin.

  Saas nähdä kuinka nämä vesimäärät meillä vaikuttaa, ei taida asemaa hetkauttaa, mutta kaikki muut rakennukset tuntuvat olevan suorastaan valmiina kellumaan pois. Routavauriot ne harmillisimmat meillä, näyttää taas pihassa siltä että jotakin suurta on pulpahtamassa pintaan ja että yöllä on käynyt maanjäristys, tuo laita lähti tuonne ja tämä tänne..

  Kaunis on jälleen luonnos, vaikka tämä on minusta kyllä jo täysin valmis esille!

 4. 5
  Outi

  Meillä oli pitkään vanha kiinteä puhelin käytössä. Jätettiin se pois vasta kun muutettiin tähän. Kaverit sanoivat, että kun meille soitti, oli kuin olisi vastattu haudasta. Ääni painui siinä jotenkin kummasti alas. Vastaatteko tekin haudasta?:) Mukava lukea, että kellaritilanne on saatu kuriin.

 5. 6
  Liisa

  Kaunis puhelin tosiaankin. Jännää miten puhelinkulttuuri on täysin mullistunut. Ennen istuttiin puhelinpöydän ääressä eteisessä juttelemassa. Tai kaverillani oli niin pitkä puhelinjohto, että jutella saattoi kodin missä tahansa nurkkauksessa! Se oli hienoa : )

 6. 7
  Jutta

  Parolan asema, ihan koristeeksi laitoimme. Saattaisihan se vielä toimia, mutta ei meillä ole lankaliittymää. Toivottavasti teillä ei tule pahoja vahinkoja. On nuo vanhat talot ja kevät… en reilu vuosi sitten tiennyt tämmöisistä jutuista mitään!

  Outi, hehe, ei meillä haudasta vastailla… kai :D Kännykät on käytössä, tuo on niin ihanan nostalginen, että olisikin mukava ottaa käyttöön. Piti pyöritellä numeroita ihan vain kun kuulosti niin hauskalta ja nostalgiselta se valintaääni :)

  Liisa, no sanoppa muuta! Kaikki illat istuin minäkin eteisen puhelinpöydän äärellä ja piirtelin lehtiöt täyteen samalla. Joskus kun oli oikein henkilökohtaista asiaa, venytin puhelimen johdon äärimmilleen, että sain sen omaan huoneeseen. Sitten saattoi lattialla istua oven takana ja juoruta :)

 7. 8
  Jutta

  P.K. that's so true. I'm not sure if this one works though, we don't have a landline. But growing up we had the same phone for as long as I remember and it never got broken.

 8. 10
  Miia

  Minä en ole tuollaista seinämallia nähnytkään. Mummoilla oli ne pöytämallit. Ihana se ääni kyllä, muistan vieläkin ihan elävästi ja tunnen sormissa sen, miltä tuntuu pyörittää numeroa. Ja nyt tuli monta lankapuhelinten numeroakin mieleen. Hassua. Ja puhelimen tuoksukin… Mummoa ikävä, hyvällä tavalla. Kiitos! :)

 9. 12
  Laura

  Hihii, se olin minä, jolla oli se valtavan pitkä puhelinjohto. Se oli sellaisessa kahvalla varustetussa kotelossa, johon sen sai sitten kääriä takaisin siksi aikaa, kun lyhempikin johto riitti. Muistaakseni sitä johtoa oli 30 metriä siinä. Onkohan se edes mahdollista?

  Olin aika kova puhumaan puhelimessa nuorempana. Nykyään mulla on ihan valtavan pieni puhelinlasku. Kännykät on vieneet tunnelman puhelimessa puhumisesta.

  Tuo teidän uusi puhelin on hieno!

 10. 13
  Kirjailijatar

  Meilläkin oli harmaa Eriksson, pöytämalli. Minäkin haluaisin tuollaisen kieritettävän puhelimen. Siis tarkoitan, että noita numeroita pyöritetään. Kaikki on nykyään liian nopeaa…olisi kiva pyörittää rauhassa numeroita.

 11. 14
  Lotta ja Tuisku

  Haa, meilläkin oli kotona harmaa pöytäpuhelin, vanhempien makuuhuoneessa. Kännyköissä on se hyvä puoli, että saa puhua rauhassa, mutta toisaalta vanhemmat eivät myöskään pysty vahtimaan ketkä nuorille soittelevat. :)

 12. 15
  Krista

  En sellaista ole edes nähnyt. Ei ollut nuoruuden neuvostoliitossa näin hienoja puhelimia, ei ollut meil edes puhelinta…käytiin postikonttorissa soittamassa (n. 2 km matkan takaa)…Hih! Sellaista oli silloin! Enkä mä nyt niin kovin vanha vielä ole…=)

 13. 17
  Maija

  Oi miten nuo puhelimet näyttävätkin jo vanhanaikaisilta, vaikka omassakin kotona on juuri tuollaista saman väristä mutta pöytämallista puhelinta veivannut. Ja tuo johtokin on kiemuroineen jotenkin hauska näissä. Hienolta näyttää!

 14. 18
  julie

  I love this phone – does it actually work!? I´m thinking about an old phone for our home too, as we have one of those portable phones and it gets left around, so that when it rings frantic searching ensues.
  Have a lovely weekend!

 15. 19
  Jutta

  Krista, se on jännä kuulla, miten erilaista teillä on ollut, vaikka niin lähekkäin ollaan asuttu. Vaikka ei kuulemma kaikilla minun ikäisillä täälläpäinkään ole lapsuudessa ollut kotona puhelinta, vaan naapurista ollaan soitettu.

+ Leave a Comment