Inspired by: Japan


Dreaming of faraway places

Inspired by: Japan

Kiitos kaikista vastauksista edelliseen postaukseen! On tosi mielenkiintoista kuulla, mistä ihmiset löytävät inspiraatiota, se kun on kaikilla niin erilaista. Ja kun kuulee, mikä inspiroi muita, voi itsekin keksiä uusia inspiraationlähteitä.

Ja sitten seuraavaan osaan, joka on … ta-ta-da-dam… Japani.

Minusta japanilainen kulttuuri on aivan käsittämättömän hienoa. Tykkään vanhoista maalauksista ja taiteesta, mutta myös uudesta söpöilystä, kawaiista. (Opin muuten sen sanan aika vasta Monday Artdaysta.) Japanialaisvaikutteita huomaan nykyään sekä kotona että töissä. Origamipapereita voisin tilata arkkikaupalla Etsystä ihan ilman tarkoitustakin. Ne on ehkä kauneimpia papereita ikinä.

Inspired by: Japan

Cranes

Thanks so much for your answers to the last post! It’s so interesting learning where people find inspiration. I think it’s a great way you to find new sources, because there are so many places to find it.

And then to the second part, which is… ta-ta-da-dam… Japan.

I’m just in awe of the Japanese culture. It’s so versatile and beautiful, from the old historical paintings to the kawaii. (I quite recently learned the word from Monday Artday.) I see the influence both at home and in my work. And I could order tons of origami papers from Etsy, with no other reason than that they are absolutely gorgeous. I think maybe the most beautiful papers I’ve ever seen.

Inspired by: Japan

No related posts.

11 Comments

Add yours
 1. 2
  Georgianna

  Hi Jutta! I was fortunate to live in Japan for three years when I was growing up – those influences are with me still, as with all my family. It is a remarkable place of many contrasts and differences, but the cultural aesthetic is like no other. And you're right, the papers are exquisite. I have two intricate paper boxes on my desk right now that I love looking at. I have to laugh that "kawaii" is now a mainstream expression. As schoolgirls, we used it all the time, usually giggling. There are so many cute things in Japan. :)

 2. 3
  Heidi - Suklaamarenki

  Paperit on ihania ja onneksi keräilysarjassa vähän tilaa vieviä. Kaunista paperia kun on niin vaikea vastustaa :) Japanilainen söpöily on kyllä kolahtanut tähän osoitteeseen :)

 3. 4
  Laura

  Oi, nuo paperit on ihastuttavia!

  Ehkä pitää alkaa lankojen lisäksi keräillä papereita. Ne veisi paljon vähemmän tilaakin.

  Vaikka eipä mua haittais, jos mulla olisi arkullinen tuollaisia papereitakin.

  Sitten pitäisi vaan löytää aikaa sukeltaa siihen arkkuun!

 4. 8
  Jutta

  Lore, nuo kurjet on onneksi aika yksinkertaisia, mutta kesti niissäkin aikansa oppia. Jotain monimutkaisempiakin yritin, mutta jäi kesken…

  Heidi, hyvä pointti! :)

  Laura, no sepä se. Niitten pitäisi olla jossain esillä että niitä voisi katsella ja ihastella.

  Anonyymi, :D

  Hipsu, minulle lehdet on kans iso inspiraationlähde. Ja tietenkin blogit!

 5. 9
  Jutta

  Georgianna, you are so lucky to have lived there. I've never even visited Japan, but I'd love to. My father visited Japan twice when I was a kid and brought back books that I remember looking through many times (they were in Japanese so I couldn't read). And he brought me a pink kimono that I still think is gorgeous, now a piece of it is covering my inspiration/bulletin board :) Maybe that's where my love for Japan started :)

  It's so cool that you were living there when the kawaii thing started and got to see the other side of it, whereas for a European it's something you take for granted as a part of Japanese culture.

+ Leave a Comment