Kuvauskeikka / Photo Shoot


Photo shoot

I’ve been so busy I haven’t had time to sketch anything, so tomorrow there will be a Tuesday Morning Coffee and Sketch. For the same reason this post will only be in English. I hope my Finnish readers understand, as I’m sure their English is so good they hardly even notice.

On Saturday I did a really fun photo shoot. You know I’m not a professional photographer by any means, it’s more like a dear hobby to me, but I was asked to do a photo shoot for a campaign. This is the first time I got to photograph with real studio lighting (if you don’t count some classes I took at school) and it was so exciting. (Did I already mention I’m excited? :))

Trying different lights

It was so much fun experimenting with the lighting. I mean check out the difference between these shots. The first one is with just the normal lights in the room, you can see the fluorescent lamps reflecting on the white. The second is with two spotlights (they might have some official names), one from behind and one on the side. Maybe it would have been even nicer with a third spot on the other side, but we were just playing around with these.

Photo shoot

I had a blast doing the shoot, and could definitely see myself doing more. And moreover, I’m really starting to see the opportunities that being a freelancer gives. You know I felt insecure when I started, 3,5 months ago, whether or not I’d have enough work. When you are a full-time employee you know you are getting your paycheck every so often and can plan everything according to that. But as a freelancer you might know two or three months ahead (well, this is my 3,5 months as a freelancer experience). So it’s a whole different level of security/insecurity. You just have to do your best, hope that people like it and trust that you will get more commissions six months down the road or the next year or the next.

Photo shoot

But – on the other side of that – I feel truly lucky to have been asked to do some really interesting jobs with some really cool people. So even if I’m not a person who loves the thrill of the unknown (I realize there are people like that too) I’m happy to have that opportunity to explore and do different kinds of things.

What about you, could you give up your security, financial or otherwise, to pursue an alternate career path? Or even your dream? I’m sure many of my readers already have, because I’ve come to meet so many creative bloggers. As a matter of fact, they are my inspiration and idols :)

No related posts.

8 Comments

Add yours
 1. 1
  Sari

  Moi. Aikas makia studio. Onko sulla itsellä noi kaikki studiovermeetkin, vai onko teillä jotkut yhteiset tilat, joita käytätte ehkä kimpassa?

  Itsekin haaveilin joskus collegessa ollessani meneväni studiokuvaus-kurssille, mutta järjestivät niitä aina kesäaikaan, jolloin olimme Suomessa. Mutta ihmeen hyvin sitä pystyy pienen studion tekemään ihan kotikonsteinkin, jos on vaan tarpeeksi valoa (siis luonnon sellaista).

  Minä ainakin tykkään tehdä freelance-pohjalta kirjoitus- ja kuvausjuttuja, vaikka mun hommelit on hyvin pienimuotoisia.

 2. 2
  Minna

  Olen valitettavasti valinnut jo 13 vuotta sitten freelancerin / yrittäjän epävarman, epävakaan ja stressaavan arjen. Toisaalta olen tottunut siihen, niin että ajatus 9-17 arjesta voisi ottaa koville. Nautin myös siitä että tapaan "arjessani" luovia ja yrittelijäitä ihmisiä. Sen takia tämän mammaloman projekti "tee/ opettele blogin teko" on ollut tosi antoisaa. On ihana katsoa ja lukea erilaisten ihmisten erilaisia blogeja. Inspiroivaa sanon minä. Hieno taas juttusi valon vaikutuksesta kuviin.

 3. 3
  Hipsu

  Minä olen luopunut turvatusta tulevaisuudesta taloudellisessa mielessä vaihtamalla alaa sellaiseen, jolla ei työpaikkoja ole, ei edes piilossa. Suurin osa työllistää itse itsensä, mutta vain parhaat pärjää tällä alalla.
  Niinpä luulen että yrittäjän elämä kutsuu kun valmistun. Pitäisi vaan osata verkostoitua, mutta sekin on vaikeaa kun alan työpaikkoja ei tässä lähistöllä oikein ole ja jos on niin heilläkään ei oikein työtä riitä, ei ainakaan ympäri vuoden tarpeeksi.
  Tulevaisuus on tosi epävarma tällä alalla, mutta uskon, että yhdistämällä jollain tavalla (en vielä kylläkään ole keksinyt millä tavalla) edelliseen alaani voisi työllistyäkin tai työllistää itse itsensä.

  Kaikesta huolimatta, en ole katunut tätä ratkaisua päivääkään ja toivon etten tule katumaankaan. Nyt teen juuri sitä mitä haluan – opiskelen alaa jota haluan!

 4. 4
  Jutta

  Sari, sain lainata studiota ja vehkeitä. Kotioloissa olen väsännyt studio-oloja heijastamalla luonnonvaloa ja rakentelemalla pikku settejä, mutta enemmän omaksi iloksi ja blogikuvia varten.

  Minna, miksi valitettavasti? No joo, ymmärrän kyllä että epävarmuus voi olla stressaavaa pidemmän päälle. Olisi kauhean kiinnostavaa kuulla enemmän sinunkin työjutuistasi :)

  Hipsu, minua pelotti myös kovasti työllistyminen opiskeluaikoina. Meitä peloteltiin koko ajan media-alan työttömyydellä ja liian suurilla opiskelijamäärillä, mutta ihan hyvin on ainakin tuttuni työllistyneet. Toivotaan parasta sinullekin! Mieluummin sitä tekee intohimoisesti jotain jota rakastaa (ja ehkä karsii jostain muusta), kuin on päivät pakkopullatyössä ja laskee minuutteja kotiin pääsyyn. Näin ainakin itse koen.

+ Leave a Comment