Hullut päivät / Crazy days and Gorenje


New fridge

New fridge

kuvat / images: Gorenje

Sunnuntaina mekin eksyimme Hulluille päiville ja voi mitä heräteostoja tulikaan tehtyä! Minä olen haaveillut kermanvärisestä Smegistä suurinpiirtein siitä lähtien kun muutimme tänne. Mutta Hulluilla päivillä oli myynnissä vastaava Gorenje. Se oli paljon paremman näköinen kuin olin kuvitellut. Ja niin siinä vain kävi, että se lähti mukaan. Tai mukaan ja mukaan, sillä on kahden kuukauden toimitusaika. Olivat jo myyneet varaston tyhjäksi. Ei se ole Smeg, mutta hintakin (799e) oli varmaan vain kolmasosa Smegin hinnasta.

Last Sunday we got lost at Crazy days (a big discount sale twice a year) at Stockmann. And so it happens that we ended up doing major impulse shopping. I’ve dreamed of a cream-color Smeg fridge since we moved here. But on Crazy days there was a similar Gorenje fridge for only third of the price. And we ended up buying it, yaiks! Well, we still have to wait two months to get it, they had sold out the remaining stock.

Practising face-painting

Practising face-painting

Löysin myös jotain vähän halvempaa. Lupauduin tekemään kasvomaalauksia yhdessä kesätapahtumassa. En ole koskaan ennen tehnyt niitä, mutta ajattelin että varmaan melko helpolla oppii. Hulluilla päivillä oli muutamalla eurolla myynnissä perussetti, jonka ostin ja nyt olen harjoitellut itseeni ja läheisiin. Tähän mennessä olen tehnyt pilviä, salamia, pupuja ja perhosia.

Mutta kaipaisin apua. Mitä muita aiheita voisi maalata? Jotain suht yksinkertaista, ettei lapset ehdi hermostua. Varsinkin pojille minulla on vaikea keksiä mitään.

I also bought something a little less expensive. I’ve promised to do face-painting at a summer event in July. Which is something I’ve never done in my life. But I thought it’s relatively easy to learn. I found a basic set for a few euros and now I’ve been practising on myself and people close to me. I’ve done clouds, lightnings, bunnies and butterflies.

But now I need your help. If you have any ideas what else kids might like, I’d love to hear it! Something quite simple, so the children won’t get nervous waiting. Especially boys, I have a hard time coming up with subjects for boys.

No related posts.

24 Comments

Add yours
 1. 2
  Kummitustalon Stella

  Hih mäkin haaveilen tuommoisesta jääkaapista (tietty punasesta) mutten vuokra-asuntoon jaksa investoida kun pitäisi vanhat saada johonkin säilöön. Meillä on myös semmoinen mukava onkelma ettei tänne meidän "kattohuoneistoon" saa rappusissa kuljetettua kovin isoja juttuja.

 2. 3
  ccino

  Superman-kasvot pikkukuvana, lepakot, hämähäkit, kolmas silmä otsaan, hämähäkinverkot ja pienille pojille pikkuautot on olleet suosittuja oman kokemuksen perusteella.

 3. 5
  Mari

  Edellä mainittujen lisäksi: kilpikonna, sisilisko, pääkallo, sydän, tähti, Kitty…

  Tulosta mallikuvat paperille ja pistä muovin alle, teippaa sitte kiinni pöytään niin lapset voi sormella näyttää mitä haluaa. Toiset on niin ujoja, ettei metelissä meinaa kuulla toivetta muuten.

  nim. joskus maalaillut

 4. 6
  Laura

  Hämiksii ja muita ötököitä onkin jo moni ehdotellut.

  Yksi hassu setä maalasi mut kerran leopardiksi. Se oli hyvin hassua. Varsinkin, kun laitoin silmälasit päähän. ;)

 5. 7
  lou

  the fridge is super great. i love the ones by smeg. the other day when i was looking for spray paint for my swallows i've found fridge spray painta swell. if we had our own fridge i would have definitely painted it.
  ideas for kids activities…how old are the kids?
  the other day i've seen this idea. coloring noodles with a hole with food color and then make necklaces from it (maybe more for girls). you take the noodles, put them in a jar, add the color and shake it. let it dry (in the meantime you can play something) and then you can make "jewellery". here's how it looks like http://frauliebe.typepad.com/frauliebe/2009/08/nudelsalat.html
  for boys i can't think of something right now but will get back to you as soon as i have an idea :-)

 6. 8
  Sussu

  Onko tuo mainitsemasi hinta Gorenjelle ihan normihinta vai joku hullujen päivien erikoishinta?

  Minäkin jouduin kerran tekemään kasvomaalauksia erään pikkutytön synttäreille. Se oli varmaan aika traumaattinen kokemus, sillä en muista enää ainuttakaan kuvaa, vaikka olin piirtänyt kauheasti malleja lasten valittavaksi jo etukäteen.

 7. 10
  Zara

  The fridges are superb, congrats with the purchase! I'm a big fan of Gorenje! I plan to buy a stove first and now I think fridge would be the second in my wishlist;)
  sorry, no experience in face painting…

 8. 11
  Outi

  Meidän neidille tehdyt maalauksetovat olleet pieniä. Se on ilmeisesti tuo ajansäästökysymys, jonka sinäkin mainitsit. Eli poskeen vaan kissaa, sydäntä, tähteä tms. Kysyvät yleensä, mitä lapsi haluaa. Ja nehän voivat haluta mitä vaan!:D

 9. 12
  *iTkUpiLLi*

  No meillakin on ollut oranssi Smeg haaveissa jo jonkin aikaa, mutta se on hiukan liian pieni…innostuin tosta Gorenjesta, mutta niilla ei nayta olevan myyntia USA:ssa…eli sekin on kai sitten pois listalta.

  Ma olen joskus tehnyt lapsille kasvomaalauksia ja jokaisella lapsella oli idea valmiina, ei tarvinnut itse miettia. Se on kivaa puuhaa. ;)

 10. 18
  Georgianna

  Love your new fridge!!! Not sure on the face painting for boys, though. Thank you for your visit and comment – it did come through. Have a great Sunday. :) – g

 11. 20
  Minttu

  Me tehtiin lapsille kesäleirillä noiden mainitsemiesi lisäksi hämähäkkejä, leppäkerttuja, kruunuja sekä eläimen tassun jälkiä kasvomaaleilla :)

  Toi jääkaappi on mahtava. Itse haaveilen samanhenkisestä, mutta saisi olla musta.

 12. 21
  Jutta

  Heippa, kiitos kaikille vinkeistä! Aivan mahtavia, en TODELLAKAAN olisi itse keksinyt kaikkia noita. Nyt täytyy alkaa harjoittelemaan, onneksi kesään on vielä aikaa.

  Stella, eipä sitä vuokra-asuntoon olisi itsekään viitsinyt investoida. Heti kun ostettiin oma niin alkoi haaveilut ;)

  Mari, kiitos vinkistä, mietinkin että pitääkö olla joku "mallisto".

  Sussu, tuo oli Hullujen päivien hinta.

  Minttu, Smegejä olen ainakin nähnyt samantyylisiä mustana, hyvän näköisiä.

 13. 23
  Anonymous

  Ite tein ihan kylmiltään kaverin tytön synttäreillä kasvomaalaukset 12 pikkuvieraille, ja annoin kaikkien valita aiheet vapaasti. Eläinaiheet olivat suosittuja, ja tein muutamankin tiikerin ja leijonan. Lisäksi tein ainakin kissan, koiran, leppäkertun, ampiaisen, perhosen ja merirosvolipun. Lapset olivat aivan innoissaan :) Käytin sellaisia kasvovärejä, jotka sai maalattua ohutkärkisellä vesivärisiveltimellä. Jälki oli yllättävän hyvä.

+ Leave a Comment