Synttäriaskartelua / Birthday crafts


Making of birthday present

Birthday present

Birthday party

Lauantaina juhlittiin siskontytön synttäreitä. Minun oli tarkoitus askarrella hänelle kortti, mutta päädyinkin kehystämään sen, joten siitä tuli kolmas lahja :) Taulu oli niin helppo ja hauska tehdä ja passaa hyvin esim. lastenhuoneeseen, että ajattelin laittaa ohjeet tänne.

Tarvitaan vain kaksi paperia, askarteluveitsi, leikkuualusta ja liimaa (+kehys jos haluaa kehystää). Minulla oli kaksi saman kuvioista, mutta eri väristä PaPaYan paperia. Luonnostelin ensin tekstin tavalliselle piirustuspaperille ja leikkasin se mallina kirjaimet irti sinisestä paperista. Jos haluaa niin tekstin voi tehdä myös koneella, valitsee vain hauskan fontin ja printtaa. Sitten asettelin vihreän paperin alapuolelle, kuviot tasan, niin että teksti näkyy vihreänä leikatuista kohdista ja liimasin kiinni. Tuo olisi toiminut toisinkin päin, eli irti leikatut kirjaimet olisi voinut liimata paperille ja tehdä vaikka kaksi taulua, jotka ovat toistensa “negatiiveja”. Eikä papereiden ole pakko olla samaa kuosia, vaan voi yhdistellä eri värejä ja kuvioita miten tykkää.

Onnittelukorteista puheen ollen, käykääpä muuten katsomassa aivan mega-ihana arvonta Villa Solbackassa!

On Saturday we celebrated my niece’s birthday. I was supposed to make her a card, but I ended up framing it, so it became another present. It was easy and fun to do, and great for a chidren’s room, so I thought I’d write the insructions here.

All you need is two papers, x-acto knife, cutting mat and glue (+a frame if you want to frame it). I used papers by PaPaYa that had the same pattern but different colors. I sketched the text on normal drawing paper and used it as a model to cut the letters out. You can also design the text on the computer, just choose a cool font, type it on the right size and print. After I cut the letters off the blue paper I positioned the green paper under it so that the patterns match and glued them together. It’s also possible to do it the other way around or even make two, that are kind of negatives. And you can use papers with different patterns too, they don’t have to match.

No related posts.

7 Comments

Add yours

+ Leave a Comment