Haaveissa keittiö / Dreaming of a kitchen


Dreaming of a kitchen

Meillä on haaveissa totaalinen keittiöremontti. On vain vielä vähän epäselvää, miltä uuden keittiön pitäisi näyttää. Uusi jääkaappi on tilattu Hulluilta päiviltä ja kellarissa on jo kaappeja odottamassa. Yhdestä vuonna -57 rakennetusta talosta purettiin alkuperäiset keittiönkaapit remontin tieltä, ja haimme ne tänne. Mutta kaikki muu on vielä epäselvää. Värit, laatat, järjestys, uuni, tiskikone… Keittiön laittaminen vaatii paljon tarkempaa suunnittelua, ei voi tuosta vaan alkaa häseltää (niin kuin meillä normaalisti on tapana).

We are dreaming of a complete kitchen remodel. It’s still unclear as to how it should look like in the end. We ordered a new fridge a month ago and in the basement we have a bunch of kitchen cabinets waiting to be restored. They are original kitchen cabinets from a house that was built in 1957, just one year younger than our house. But apart from them, everything else is still a big question mark. The colors, the tiles, the oven, the dishwasher… It takes much more planning to renovate a kitchen, you can’t just start messing around (which is what we normally do).

Dreaming of a kitchen

Dreaming of a kitchen

Tältä meillä näyttää nyt. Kaappien maalaus jäi viime talvena kesken, kun tuli kaikkea muka tärkeämpää. Ja jos aiomme rempata keittiön kesällä/syksyllä, niitä on kai turha enää maalatakaan.

This is how it looks like now. We started painting the cabinets last winter but didn’t finish because something “more importart” always came up. If we are going to renovate the kitchen this summer/autumn, I guess there’s no point in painting them now.

No related posts.

18 Comments

Add yours
 1. 4
  Jutta

  Thanks for your comments Leslie and Piper!

  I guess you can't see it in the photos but the kitchen now is very unpractical. And when we get the new fridge we have to tear down the small cabinet over the fridge and after that it probably won't look too nice either. Although I'm going to miss the clouds, I don't think the hubby will let me paint the new cabinets… :)

 2. 7
  Miia

  Ei voi häseltää ei, pitäisi olla hyvin suunniteltu. Ja nyt kun remppa on käynnissä, pitää joka päivä päättää hetkessä asioista, just niistä pikkuisista yksityiskohdista, jotka tekevät keittiöstä käytännöllisen tai epäkäytännöllisen… Teille tulee varmaan ihanan värikäs uusi keittiö? Minulla ei riittänyt rohkeus. :)

 3. 8
  Jutta

  Susanna, saapa nähdä mitä siitä tulee,en vielä oikein tiedä.

  Miia, minulla on nyt pieni värikriisi meneillään. Olen haaveillut käsinmaalatuista sinivalkoisista laatoista ja ainakin yksi alakaappi tulee alkuperäisen värisenä eli tummansinisenä. Mutta jos loput kaapit on (kerman)valkoisia niin onko se sitten vähän tylsää? En usko, että mies antaa minun niihin kaappeihin maalailla vaaleanpunaisia pilviä ;)

 4. 12
  A N N A

  Onpas ihana keittiö teillä jo valmiiksi! Tykkään ihan hirveästi tuosta avohyllystä, pitänee matkia ja ruuvailla yksi kaapinovi omasta keittiöstä irti. Meidän keittiö on lähes täysin saman mallinen ja kaipaakin vähän jotain piristystä :)

 5. 13
  A N N A

  Onpas ihana keittiö teillä jo valmiiksi! Tykkään ihan hirveästi tuosta avohyllystä, pitänee matkia ja ruuvailla yksi kaapinovi omasta keittiöstä irti. Meidän keittiö on lähes täysin saman mallinen ja kaipaakin vähän jotain piristystä :)

 6. 14
  juliette

  Oh,I totally feel your pain here: when we moved into this apartment the kitchen was an empty room w/some tiles on the wall and hookups marked. I was so freaked!

  We had to figure out where to place the sink, what the most effective use of space was so I had 'enough' counter space, etc. Then there were my dreams: an oven raised high up, not low down, and a place for the microwave and how to work in the slanted ceiling…ugh.

  SUCH a hassle. But SOOOO worth it! I LOVE my kitchen! I feel really happy with how we used the space and stayed in budget. As a person who loves to cook, all the planning paid off b/c the only things I would ever change to our kitchen would be to upgrade quality of elements if our budget ever allowed. But I'm happy with what we have.

  Good luck, it's a lot of work! But it looks like you have a cheery space to motivate you now! love the clouds!!

 7. 17
  Anna

  Tästä kuvasta jäin mielen perukoille joskus idea irroittaa yksi kaapinovi keittiöstä. Nyt uuteen asuntoon muutettuamme ittoitimme kaksi ovea keittiöstä avohyllyiksi mausteille ja astioille. Keittiö on paljon kivemman näköinen ja kaikki vieraakin kehuvat nätiksi. Kiitos ideasta!

  Meillä on tismalleen samanlaiset keittiönkaapit ja haaveilen vuokraisännältä lupaa maalata ne vaikkapa punaiseksi. Millä nuo on maalattu ja miten muuten käsitelty?

 8. 18
  Jutta

  Moi Anna! Kiva kuulla että meistä on ollut apua :) Maalasimme kaapinovet ihan tylysti ensin Otex tartuntapohjamaalilla ja sitten Empirellä, kun eivät ole puuta vaan jotain mdf-levyä tms. Emme hioneet tai mitään sellaista, pesimme vain maalarinpesulla ennen maalaamista.

+ Leave a Comment