Kukkia ja kirpparilöytöjä / Flowers and thrifty finds


Kitchen jars

Kitchen jars

Karhula

Tässä joku aika sitten käytiin taas kirpparikierroksella. Löytyi sopuhintaan kaksi isoa Karhulan purkkia, kansineen vielä. Minulla ei vielä ole niitä kovin montaa, koska useimmiten niistä pyydetään mielestäni liikaa. Koska ne ovat mielestäni myös uskomattoman kauniita, sillä lailla käytännöllisellä tavalla, piti kuvata enemmänkin. Minusta niissä on jotain todella suomalaista, en osaa tarkkaan sanoa mitä.

The other day we went thrifting. I found two large Karhula kitchen jars for reasonable price. I’d like to have more, but usually they are priced very high. I find them really beautiful, in a very practical way. To me there’s something very Finnish in them, don’t even know why.

Candy button

SPR:n Kontissa saa valita nappeja euron pusseihin. Vähän niin kuin irtokarkkeja. Saatoin myös seota vähän samaan tyyliin kuin irkkareita ostaessa. Tuli pari pussia kahmittua. En vielä edes tiedä, mitä näillä teen, mutta varmasti jotain. Esimerkiksi jotain tällaista voisi ajatella, niin kuin noissa maljakoissa.

In this one charity shop you can pick buttons in small plastic bags, just like candy. I went a little bit crazy like I would in a candy shop too. Got two bags of buttons. I don’t have a plan what to do with them yet. Something like these jars made into vases would be nice for example.

Tea pot

Pesuvadille löytyi kaveriksi samaa sarjaa oleva teepannu. Ne ovat kuulemma ruotsalaista tuotantoa 40-luvulta.

To match the basin we found a similar teapot. I heard they are Swedish production from the 1940’s.

No related posts.

12 Comments

Add yours
 1. 3
  Georgianna

  Hi Jutta! Love those jars, too. Vintage canning jars are getting expensive here, too. Fortunately, my Mom has a huge collection from when she had an antique shop so I have a good supply for photos! Your enameled teapot is adorable! Don't you wish you could go back in time and buy up all these things? Have a great week and weekend. xo – g

 2. 6
  anni

  Ihania löytöjä siula.
  Juuh, purkkeja on usein myytävänä, MUTTA järjettömään hintaan.. Paikallinen Fida myi äskettäin TOSI hyvään hintaan ja kannellisia.. Mäkin ostelen niitä, vaikka eiköhän niitä ole jo ihan tarpeeksi.

 3. 10
  Nonna

  Nämä löydöt iskevät! Minäkin tykkään kovasti noista Karhulan purkeista! Niitä voisi olla pitkä rivi! Kauniita ovat!

  Ja mulla on tuon teekannun sarjaan kattila! Tykkään!

  Mukavaa kirppistelykesää!

 4. 11
  Jardino

  Hi Jutta! I'm only catching up on my much loved blog reading now, and couldn't help but *swoon* over these images of yours! The little yellow flowers, the buttons… just what my heart needed xJ

 5. 12
  Anna-Liisa

  Voi teitä nuoria! :-) Ei tuo ole teekannu vaan kahvipannu. Ennen ei ollut kahvinkeittimiä vaan kahvi tehtiin tuollaisessa kahvipannussa. Ensin siinä kiehautettiin vesi, sitten lisättiin kahvinporot (pannujauhatus!) ja vielä kerran annettiin kuumalla hellalla kiehahtaa.

  Terv. Anna-Liisa, the täti

+ Leave a Comment