Melkein vintaketta / Almost vintage


I heart coffee

Taas tuli uusi Juhla Mokka -paketti kauppaan. Sen on suunnitellut Sanna Mander. Edelliset oli Klaus Haapaniemi 2008 ja Sanna Annukka 2009. Vaikea uskoa, että siitä on jo vuosi kun Sanna Annukan raahasin sittarista meille. Aika kuluu tosi nopeaa nykyään.

Again there’s a new Juhla Mokka coffee jar in the shops. This year it’s designed by Sanna Mander. The previous were Sanna Annukka, 2009 and Klaus Haapaniemi, 2008. I can’t believe it’s already a year since I dragged Sanna Annukka home from the super market. Time goes by so fast these days.

I heart coffee

Saa nähdä, montako osaa sarjaan on on luvassa. Olen ajatellut kerätä sen kokonaan. Meillä ei edes juoda tuollaista kahvia. Toivottavasti värimaailma pysyy jatkossakin saman tyyppisenä, muuten joudun harkitsemaan uudelleen.

Curious to see how many there will be in the series. I’m thinking collecting them all, even though we don’t drink that kind of coffee. Hopefully the color scheme stays similar, otherwise I have to rethink.

Almost vintage

Minä oikeastaan tykkään aika paljon vintage-henkisestä designista. Niin kuin näistä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tölkeistä. Sisustuksessa olen puristimpi, haluan että meidän kalusteet on joko uutta tai vanhaa, ei uusvanhaa. No okei, en ihan täysin fanaattinen ole siinäkään. On kai sekin uusvanhaa, jos tilaa vanhojen mallien mukaan tehtyjä tapetteja. Niin kuin aion, kun joskus remppa pääsee siihen vaiheeseen. Mutta sellaisena perusperiaatteena kuitenkin yritän pitää, että uusi näyttää uudelta ja vanha vanhalta. Mitä mieltä te olette? Saako vanha olla uusvanhaa, vai pitääkö olla oikeasti ikää? Vai onko ratkaisevaa se, että näyttää hyvältä?

I actually like vintage inspired design quite a lot. Like these soda cans. When it comes to interior design, I’m more of a purist. I want our furniture to be either new or old. I’m not such a big fan of new home decor that is made to look vintage. If it’s new, it should look new. Ok, I’m not totally fanatic about it, sometimes I slip. But it’s some kind of basic principle I try to follow. What about you? Do you want your vintage to truly be old? Or does it only matter that it looks good?

No related posts.

17 Comments

Add yours
 1. 1
  Kummitustalon Stella

  Mulla ei ole noin tarkkoja sääntöjä, tärkein sääntö on "kuhan on kiva". Uusvanha tosin harvoin on ja tämän takia löytyy enemmän oikeesti vanhaa.
  Mulla onkin tuo vuoden 2008 purkki mennyt ihan ohi :P Tämän vuoden purkkiakin vielä mietin, sillä en voi sietää vaaleansinistä oikeastaan missään muodossa.

 2. 2
  visuaalisesti vaativa kottarainen

  Meilläkin on nuo Haapaniemen ja Sanna Annukan purkit keittiössä. Uusikin houkuttelisi mutta minun värimaailmani sotii nyt jo vastaan. :D

 3. 3
  RuusuLiisa

  Njaa..no meiltä löytyy sekä vanhaa että uutta. Iloisesti sekaisin. Eli en haali tarkoituksella vanhaa, mutta olen erittäin iloinen jos vastaan tulee sopuhintaan. En myöskään esim.säästä jotain design-/uutta tuotetta varten. Pääasia mulla on, että miellyttää omaa silmää.

 4. 6
  leslie

  Great question!
  I do not mind if the design is good. These tins and soda cans are amazing to me and i would be thrilled to see some of the food products I use look this good. I am always impressed when a company cares about design and makes an effort to hire really great designers. I would be taking those coffee tins home and collecting them too!!!

 5. 8
  Liisa

  Kiitos vinkistä! Tuollainen purkki pitää tosiaankin saada heti!
  Olen kyllä ehdottomasti vanhojen purkkien ystävä, mutta kyllähän tämäkin käytössä kuluu. Mutta se mukana tuleva kahvipaketti jää minullakin käyttämättä…

 6. 10
  Miia

  Mäkin postasin tästä purkista just vähän aikaa sitten. :) Mulle tuo värimaailma sopi nyt tämänhetkiseen mielentilaan, tosin luulen, ettei purkki tule aina olemaan esillä. Harmittaa, että jäi ostamatta nuo edelliset. Minä taas harvemmin ostan enää uusvanhaa, jotenkin ne ei vaan tunnu omilta jutuilta. Mutta joskus ostan, kun sattuu jotain oikein kivaa kohdalle. Keittiön suunnittelussa minun oli vaikeaa yrittää tehdä uudesta jotenkin vanhaa, siksi mentiin sitten uudella lookilla ja täydennetään oikeasti vanhoilla asioilla.

 7. 11
  Georgianna

  Jutta, I ADORE these coffee tins. I do think you should collect all of them and I'm sure they will make them integrate color/design wise.

  As for vintage new versus vintage old, I prefer old, but if I find a piece that is vintage style but new, I would definitely buy it if it fits in my house. I mean, before too long it will be vintage anyway!

  Hope you are having a great week. xo – g

 8. 12
  Inka

  Meilläkin taitaa tärkein sääntö olla, että näyttää kivalta. Yleensä yritän ensin löytää vanhaa, mutta jos ei onnistu niin sitten etsitään uutta. Ja kun tykkää tietyn tyyppisestä tyylistä, niin aika usein se uusi näyttääkin samalta kuin ne vanhat. Paitsi pinnoiltaan mitkä monasti tulee nekin maalattua tai muuten käsiteltyä.
  Ihana tämä uusin purkki, nuo aiemmat eivät ole omaa silmääni oikein miellyttäneet mutta tämä kolahti heti. Pitääkin sellainen saada omaan keittiöön :)

 9. 13
  Nimma

  Moi! Tulin tänne kurkkimaan blogiasi. Oikein kivalta näyttää.
  Vuohenputki on vaikea hävittää kukkapenkistä, mutta kun annat lehtien kasvaa suuriksi ja katkaiset ne sitten juuresta, kasvin juuristo heikkenee pikku hiljaa. toinen vaihtoehto on glysofaattikäsittely (esim round up), mutta siinä kantsii muistaa, että se tappaa kaiken, mihin osuu, joten säilytettävät kasvit pitäisi pystyä suojaamaan jotenkin.
  Itse olen hävittäny vuoheputkea menestyksekkäästi kitkemällä, mutta uskoisin, että jos kasvusto on päässyt siementämään niin se voi olla hankalampi hävittää.
  Nyt olisi oikea hetki laittaa sitä round uppia jos haluaa hyvän tehon.

 10. 14
  Jutta

  Nimma, kiitos vinkeistä! Minä luin jostain keskustelupalstalta, että vuohenputket pitää kitkeä mahdollisimman pieninä. Parempi vaan jos isona, koska en kerkiä kaikkia pieninä nyppimään. En oikeastaan tiedä, onko nuo päässeet siementämään. Viime kesä oli meidän ensimmäisen kesä täällä ja silloin ne rehottivat jo täysillä. Myrkkyjä en haluaisi laittaa, koska meillä koirat laiduntavat omatoimisesti pihalla… :) Ja vuohenputket kasvavat myös muitten kasvien "suojassa" niin en tiedä miten hyvin ne sieltä saisi myrkytettyä tappamatta muitakin.

+ Leave a Comment