Monday Morning Coffee and Sketch + thoughts on creativity


Tapiovaara Mademoiselle

I’m taking part in the Pikaland Artist Bootcamp by the amazing Amy and Jamie. As a freelancer you need to take care of your professional skills by yourself, there is no employer to send you to training. With that in mind I signed up for the bootcamp – and been more than happy that I did. Amy and Jamie have taken the time to give each of us individual feedback on our work. Not to mention the wonderful classmates. It has been a very supportive environment with critique and ideas flowing around.

So last week’s assignment was to illustrate a chair that best represents who you are or defines your personality. What a difficult task! I chose Tapiovaara Mademoiselle in coral pink and made two versions. The first tries to portray my daydreaming side. I daydream it a lot. It’s propably safe to say my feet are not always on the ground.

Tapiovaara Mademoiselle

On the flip side of that, I feel with so much inspiration around, it’s hard to concentrate on only one thing. I have dozens of ideas and get excited to do so many things. Which is good, it’s part of being creative I guess. But at the same time, it’s sometimes wearing me too thin. Sometimes it would be nice to concentrate on just one thing at a time.

Do you ever get that feeling? I know there are people who start something, finish it, then start something new — but that’s not me. Maybe it’s something to learn though. Or would it be restricting creativity? What you think?

No related posts.

6 Comments

Add yours
 1. 1
  visuaalisesti vaativa kottarainen

  Joo voi luoja! Pääni on aina ollut yhtä kaaosta, työpöytä samoin. Koskaan ei voi olla vain yhtä projektia, aina on miljoona muutakin. Kun taitan yhtä, piirrän päässäni toista ja kun alan kaivaa kyniä esiin muistan jonkin keskeneräisen ompeluprojektin. Kun vihdoin löydän ompelukoneen kaiken alta olen jo samalla löytänyt ne aiemmat luonnokset joista piti maalata ja sitten alankin suunnitella koruja tai varpaankynsien lakkausta. En kertakaikkiaan kykene vain aloittamaan ja lopettamaan yhtä asiaa kerrallaan. Ikinä.

  :D

 2. 2
  Jutta

  Hei, IHANAA kuulla että en ole yksin! :D Työpöydän kaaos on myös niin tuttua, niin tuttua. Paitsi kotona työskennellessä sen on muuttunut työhuoneen kaaokseksi :) Viikonloppuna se puoli tuli sentään taas hetkeksi korjattua.

 3. 3
  minsdesign

  Olen täysin samanlainen :) tosin yritän koko ajan petrata, koska työhuoneen (ja pöydän) puuttuessa levittäydyn aina koko asunnon laajuudelle, eikä sitä sekamelskaa aina niin helposti korjatakaan. Varsinkin kun se sekamelska käsittää aina vähintään kymmenen valmistusvaiheessa olevaa työtä. Mutta luotan siihen, että jossain vaiheessa rikastun ja hankin sen ateljeen niin eipähän tarvitse opetella organisointia…

 4. 4
  Jutta

  Voi ateljee olisi ihana… *huokaus* Siitä minäkin haaveilen. Työhuone on niin pieni, että joudun kaiken piirtämisen ja maalaamisen tekemään keittiön pöydällä. Suurimman osan ajasta sekin on siis ihan levällään.

 5. 5
  Barbara

  Jutta,
  I have been struggling with this a lot myself. The ideas definitely seem to out pace my ability to create them.
  It's been a miracle not to be at a day job at the moment to have the time to pursue some of these ideas.
  I often get frustrated that I can't seem to get more done, but am trying very hard to bring a project ( I have several going at the moment) forward a little each day.
  It's still a bit of an experiment for me to work on so many at once, but I am hoping it will enable me to work on more of my ideas.
  I am so glad you wrote about this !

 6. 6
  Anski

  I here you sister! :D Ennen olin järjestelmällisyyden ja kontrollifriikkiyden ilmentymä, mutta viimeisen vuoden aikana (ja opinnäytetyön aloitettuani) kaikki on heittänyt härän pyllyä!

  Teen parhaillaan opinnäytetyönäni kahden muun opiskelijan kanssa dokumenttielokuvaa blogaamisesta. Pidämme projektimme edistymisen tiimoilta dokumentinteko-aiheista blogia, joka löytyy osoitteesta http://blogidoc.blogspot.com/.

  Käy vilkaise, jos kiinnostaa! Blogista löytyy mm. "korpiavautuminen" ja sponssinhankkimis kooste. :D

  Terveisin, Anski

+ Leave a Comment