Recognize this flower? / Mikä kukka?


Recognize this flower?

Recognize this flower?

Do you know this flower? She’s quite tall, and a late bloomer. She doesn’t smell much. If you recognize her, could you please tell me who she is? She lives in our backyard and I’d like to know.

Tunnistaako kukaan tätä kukkaa? Näitä kasvaa meidän pihalla kahdessa paikassa. Ne ovat korkeita, varmaan metrin hujakoilla, ja kukkivat myöhään. Eli parhaillaan. Eivät haise juuri millekään.

No related posts.

7 Comments

Add yours
 1. 1
  Anonymous

  Hep! Olisiko syysasteri, meidän vanhassa pihassa niitä on myös :)

  En ole mikää kasvientuntija, mutta olen selvittänyt paljon kasvien nimiä omasta vanhasta pihastani ( minulle uudesta), lajeja taitaa olla helposti yli viisikymmentä.

  T. Jenni

 2. 5
  Lotta ja Tuisku

  Tuli mieleen suositella jotain kasvikirjaa kun pidät kauniista esineistä ja sinulla on "ongelmakasveja". Itselläni on Otavan värikasvio, se on hyvä ja suht pienikokoinen, ei kylläkään mitenkään esteettisesti erikoinen. Äidilläni on tosi kaunis Maarianheinä, mesimarja ja timotei (ainakin suunnilleen noin oli nimi) ja voi kun muistaisin erään toisen äitini kasvikirjan nimen. On ainakin kaksiosainen, tosi isot kirjat ja hienot kuvat. Kirjasta löytyy aika helpostikin nimi oudolle kasville, kun voi vain silmäillä kuvia lävitse ja etsiä oikean näköistä. :)

 3. 6
  Laura

  Syysasteri se tosiaan on ja tuntuu olevan tosi kestävä. Meillä se on ollut vuosikymmeniä samassa paikassa ja voi hyvin, vaikken ole sille yhtään mitään tehnyt. Ehkä olen joskus kanankakkaa tarjonnut.

  Nuo on ihan parhaita nuo vanhat perinteiset lajit, jotka vaan sinnittelee vuodesta toiseen.

 4. 7
  Jutta

  Lotta, niin minullahan itse asiassa on Otavan värikasvio, mutta ei vain ole tullut mieleen että sieltä voisi katsoa :D No aika pienet ja köpöt kuvat siinä onkin, en tiedä tunnistaisiko niitten avulla… Netin avulla ja parista puutarhakirjasta, olen aika monta lajia löytänytkin. Täytyy laittaa kirjavinkkisi korvan taakse.

  Laura, meilläkin on kukkinut molempina kesinä, vaikka en mitään ole tehnyt. Vuohenputket ja -kellot yrittää myös sen ympärillä ja välissä kasvaa, mutta ei näytä asteria hidastavan.

+ Leave a Comment