In my dreams: Handpainted tiles


Handpainted tiles by Rakennusapteekki

Our kitchen renovation got postponed for many reasons. At the moment it’s ok though, because I can’t decide on the tiles! I would LOVE to have some handpainted blue and white tiles, such as these by Rakennusapteekki in Finland. I could easily see the sink, faucet and counter tops in our kitchen too. Except that Panu has said a definite NO to that kind of old style faucet. He says it’s not practical. (And I say practical-schmactical… No just kidding, he has won this battle.)

Petra Bindel via decor8

Petra Bindel Photography

One thing I would really, really like is mismatched tiles. They look more edgy, don’t they?

Fine Little Day

But when I look at these beautiful photos I get worried that maybe they are not the right match for our house. They are so pretty and romantic, whereas our little house is quite modest. Inspired by the home of Marianne Hallberg on Fine Little Day, my mind has been working on a crazy little idea: maybe to paint the tiles myself! But that rises a whole new bunch of questions. What to draw on them? What if I end up continuously critiquing my work when in the kitchen? Will I get tired of them soon? Will anybody want to buy the house if we decide to sell??

What do you think?

No related posts.

14 Comments

Add yours
 1. 1
  Nonna

  Ihania keittiökuvia! Tuo mismatch on ehdottomasti mun mieleen!

  Niiden kuvien perusteella, mitä olen teidän kodistanne nähnyt sanoisin, että sopisi teille oikein hyvin! ja tuohon itse maalaamiseen… Pitäisi olla vaan vähemmän itsekriittinen. Minäkin voisin kuvitella, että kurkkisin aina niitä omia pieniä virheitäni, vaikka toisten silmiin ne eivät näkyisi ollenkaan! Mutta en usko, että olisi vaikeampi myydä taloa! Saahan ne vaihdettua!

 2. 2
  lou

  hm. i think the tiles are lovely and since you don't plan on having them all over the whole kitchen but only to highlight a certain part i think it's totally ok. go for it. they're too cool.

 3. 3
  Pilvitarha

  Ihania ovat, eriparisina etenkin!

  Itse koristellen tulisi varmasti hienot myös… Jos uskaltaisi oikein kunnolla villistellä ja tekisi peruskuvioiden sekaan jotain aivan "vääränlaista"…

  Ehkä hauskin kuvio jonka olen nähnyt oli vuosia sitten yhdessä kellohameessa. Kaukaa katsottuna siinä oli ihan hillitty peruskuosi, mutta lähempi tarkastelu paljasti että kapea loppumaton viiva muodosti ketjun apinoita jotka keikkuivat letkassa. Ihan mahtava!

 4. 7
  Georgianna

  I love the tiles and think they would be a great asset in your kitchen, but tiles hand painted by you would be even better. Whatever is going to give you a little thrill of pleasure each time you walk into the kitchen. If you get tired of them, it's not that hard to replace them! Good luck!

 5. 8
  Jutta

  Nonna, no sepä se, itsekriittisyyttä on minulla ehkä liikaa. Varsinkin kun on kyseessä oma ammatti, niin sitä katsoo vielä tarkemmalla silmällä-

  Pilvitarha, hihi tosi hauskan kuuloinen kuosi. Meille tulee varmaan samantyyppinen kompromissi. Minikeittiöön ja toiseen vessaan saan sitten kuulemma laittaa sellaisen hanan kuin haluan :)

  Saija, kuvioista olen vielä ihan pihalla. Oikeastaan pää on vielä ihan tyhjä. Jos päätyy itse maalaamaan, niin pitäisi ideoida ihan toden teolla.

 6. 9
  Jutta

  Thanks for your comments! Maybe what's got me stuck on this tile subject is because I've felt they are so permanent. But you are right, it's always possible to paint over or replace them.

 7. 10
  eilen tänään huomenna

  Vai myy rakennusapteekki tuollaisia ihauuksia. Olen luullut, että saa vain ulkomailta ja sielläkin purkutiilet joutuvat helposti hukkaan ja roskiin.

  Mahtaa olla suolainen hinta?

  Yläkuvan lavuaariakin ihailen.

 8. 11
  Jutta

  eilen tänään huomenna, he ovat näköjään jostain syystä poistaneet hinnat sivuilta, niitä täytyy nykyään erikseen tiedustella. En muista tarkkaan mitä maksoivat, kun keväällä katselin, mutta käsityönä luonnollisesti enemmän kuin rautakaupan peruslaatat. Toisaalta ei noilla tarvitse koko keittiötä vuorata. Laskeskelin silloin kustannuksia, ja olivat sellaiset että mieskin hyväksyi. Varsinkin kun Smegin jääkaappi vaihtui tarjous-Gorenjeen ;)

 9. 12
  Jenni

  Törmäsin pari kesää sitten noiden Rakennusapteekin laattojen valmistajaan Isonkyrön 1700-luvun markkinoilla. Tekijä on eteläpohjalainen keraamikko Richard Raven http://www.mustalintu.fi. Muistaakseni hän voi maalata laattoja tilaajan mallin mukaisesti, joten ehkä sinun ei tarvitse itse ryhtyä posliininmaalaushommiin. En käynyt katsomassa paljonko laatat Rakennusapteekissa maksavat, mutta luulisin että Mustasta linnusta ne saisi edullisemmin..

+ Leave a Comment