Livingroom progress and even more yellow?


Livingroom wall color

Here’s the original color chip for livingroom walls. First I thought it’s light green but depending on the light it looks more like yellow. In all the photos it looks yellow for some strange reason. I thought I was making a green livingroom, but nah. Maybe yellow is becoming my new color of choice? How odd.

Cleaning before painting

Before painting the floors, I cleaned all the cracks with a vacuum cleaner and knife. Nice stuff, 50 years old dust and dirt :)

Almost there!

And it’s starting to look like a room! First coat of paint on the floor! It took me six hours and some help from Panu last night but it’s done. Two more and it should be more resilient to dog nails. I hope. I have this theory that if you apply several thin coats vs. one thick, it won’t chip as easily when the dogs wrestle and run around. Let’s see if it works.

No related posts.

14 Comments

Add yours
 1. 1
  Laura

  Oi, kylläpäs näyttää mukavalta tuo työn eteneminen!

  Meillä on maalla lattiassa huoneesta riippuen kaksi tai kolme kerrosta Betoluxia. Keittiö oli ensimmäinen maalauskohde ja otimme huoneen käyttöön vähän liian nopeasti. Maalin kuivuminen kestää yllättävän pitkään. Mitä pidemmäksi aikaa jättää kuivumaan, sitä kovempi pinta on.

  Koiran ja ihmisten jäljet kyllä näkyy parin vuoden käytön jälkeen, mutta elämän jäljet saa näkyäkin. Ja lattian voi aina maalata uudelleen.

 2. 2
  Jutta

  Laura, Permolla menee kuukausi että on täysin kova, se on minusta tosi pitkä aika. Siihen asti aiomme kyllä pitää koirat poissa olohuoneesta. (Huonekaluja ajattelin kanniskella jo aikaisemmin :)) Eteistä emme voineet eristää yhtä pitkäksi aikaa, ja siellä näkyy kynnenjälkiä jo nyt, vaikka maalauksesta on alle puoli vuotta. Toisaalta eteisessä meidän koirat viihtyy parhaiten ja sutii eniten.

 3. 3
  juliette

  we used a similar color for our bedroom and bathroom. The bedroom looks yellow and the bathroom looks green! I really love the color though, it's so fresh and calm; I think it's awesome you're doing it with a white floor!

 4. 4
  Pilvitarha

  Seinänväri on hurjan raikkaan näköinen, olkoon sitten keltainen tai vihreä :)Varmasti talvella taas ihan eri sävyinen kun luonnonvalo vähenee.

  Meillä kävi leikkihuoneessa niin että ensimmäinen raikas vihreä olikin kalsea "loistaa pimeässä" fluorivärinen. Toinen maalipönttö oli sitten vähän turhankin timakka limen vihreä mutta sai jäädä seinään. Lapset tykkää kovasti :)

 5. 7
  Heidi - Suklaamarenki

  Hienosti edistyy!!! Väri on kivan raikas. Huomaampa itse toistelevani, etten (muka :)) pidä keltaisesta. Silti olkkarimme on todella keltainen eikä värin vaihtamista vakavasti ole vielä kertaakaan ajateltu :)

 6. 8
  Susanna

  Jutta, miten sinä päädyit Permoon?

  Minua mietityttää meidän tulevat lattiamaalukset. Perinnemaalien kestävyyttä olen tässä ihmetellyt. Naapurin viisi vuotta sitten maalaama Sateenkaarivärien lattia on jo ihan karmeassa kunnossa, ja oma Uula-lattiamme on kahden vuoden jälkeen jo rumasti kulunut.

  Kestävämmät Permo ja Betoluxhan on ihan normirautakauppatavaraa ja minua arveluttaa sutia niitä vanhaan terveeseen taloomme.

 7. 9
  Jutta

  Ari, kiitos vinkistä! Täytyypä käydä tutustumassa.

  Susanna, pitkällisen jahkaamisen tuloksena. Mietimme jossain vaiheessa pellavaöljymaalia lattiaankin, mutta se ei kuulemma ole tarpeeksi kovaa koirankynsille.

  Meidän talossa on lattiat olleet 60-luvun alusta peitettynä ensin korkkimatolla ja siihen päälle muovimatolla, eikä niihin ole tullut mitään vaurioita. Ajattelimme että kestää varmaan Permonkin, jos kestää muovimatot. Kuitenkin lattia pääsee hengittämään lautojen raoista. Ja varmaan sitten tunnesyistäkin. Luulisin että Permo on juuri niitä maaleja, joissa ei ole alkuperäisestä jäljellä kuin nimi (Panu Kailan mukaan) mutta vetoaa ostajien tunteisiin perinteisyydellä :)

  Käytöstä meillä ei ole vielä kokemusta niin pitkältä ajalta. Niissä huoneissa joissa koirat ei juuri vietä aikaansa, lattiat on säilyneet hyvinä reilun vuoden. Mutta eteinen jossa koirat painii ja sutii menemään on ihan naarmuilla jo alle puolessa vuodessa. Mutta ei varmaan ihme, kun kaksi 30-kiloista jössikkää riehuu menemään :P Eikä olla voitu eristää eteistä kuin pariksi päiväksi, Permolla menee kuukausi kovettua kokonaan. Varmaan jos haluaisi täysin koirankestävän, pitäisi laittaa muovimatto.

 8. 11
  Pellon pientareella

  Niin sun väristä! Minun silmääni tuo näyttää kyllä vihreältä. Tietysti näytöissä ja kalibroinneissakin on eroa.

  Minulla on Betoluxilla maalattu puulattia ihan naarmuilla (paljas puu näkyy) koiran kynsistä, varsinkin sängyn vierestä kun iso koira työntyy sängyn alle. No, se on elämää. Tuskin mikään maali kestää tuollaista raapimista.

+ Leave a Comment