The nicest neighbors


"New" front door

We have the nicest neighbors. They have been so helpful with our renovating project. We have got spare parts like light switches and heard stories about how things used to be. One of the neighbors has lived here since 1956 and is the oldest original resident on the street. He was also building our house!

And last weekend, we got a front door! I have been in love with that door for two years. We have a “modern” door, looks like from the 80’s. I’ve been saying to Panu countless times we need to find an original front door just like that. I’ve been searching the internet for the right one. We’ve also talked about having it made. But now the search is over, because our neighbors decided to change the door and donate the old to us! Of course we offered to buy, but they wouldn’t have any of that. I’m kind of surprised how nice and helpful people still are. And very grateful.

Oh, and I might be a bit quiet for a while. I’m preparing for Kootut murut to move, hopefully very soon. But more about that later.

No related posts.

13 Comments

Add yours
 1. 10
  Miia

  Meillä myös etsinnässä juuri tuollainen ovi tai sitten sellainen, jossa ikkuna ei ulotu aivan noin alas. Mutta samalla tyylillä paneloitu ym. Upeat naapurit teillä! Meillä on myös ulko-ovet 80-luvun tyyliin. Samalla oviaukon koko on todennäköisesti vähän muuttunut. Siksi on mietitty vanhanmallisen oven teettämistä… Käykö teillä tuo ovi suoraan, vai joudutteko muokkaamaan karmeja?

 2. 12
  Allison

  Wish I had such a fabulous door like that! And from such kind neighbors – makes it even more special …
  I saw your lovely home on Victoria's blog – gorgeous … and now I'm about to check out the others …
  Hope you and your family are well,
  Allison x

 3. 13
  Jutta

  Miia, uusi ovi ei ole ihan saman kokoinen kuin nykyinen. Se on 10cm matalampi ja jonkun verran leveämpi, eli oviaukkoa pitää muokata. Siksi odotamme kesään vaihdon kanssa, ulkoverhoukset pitää joka tapauksessa maalata silloin, niin voi samalla nikkaroida oven paikoilleen. Karmit tuli tämän oven mukana, ei onneksi tarvi itse rakentaa.

  Minna, koirat voi hyvin. Murulta poistettiin pari hammasta, mutta ilmeisesti se ei ollut mitään vakavaa, niin kuin pelättiin. Kuulemma hampaiden katkeilu on rodulle tyypillistä, kun niillä on niin paljon puruvoimaa ja käyttävät sitä.

+ Leave a Comment