Screen options


Screen option 1

Oh my, I am blown away by your great ideas on the light table post! Thank you!! My brain has been working full speed ever since. At first I was thinking about a screen of lower height with a sheer light fabric, like Juliette and Georgianna suggested. From Kirsi I got the idea that the fabric could be patterned,like wallpaper. But turns out that a screen with a fabric streched inside it is not so easy to build. Especially since I want to be able to change the fabric when I get tired of it (which is probably at least twice a year).

Clothes rack by Seletti

Not to worry. Pellon pientareella suggested I get a coat rack from Ikea to hang the fabric. The Ikea racks are inexpensive, but I’m afraid they wouldn’t last our dogs. We need something more sturdy. Last night I did some intensive googling but it seems that beautiful coat racks are difficult to find! You always see gorgeous interior shots with coat racks and assume you can buy them anywhere. Not true. However, I did manage to find one that is exactly what I had in mind. It’s a clothes rack made from hydraulic pipes by Seletti.

DIY coat rack by Design*Sponge

I also found a DIY project on Design*Sponge how to make one yourself. Now I can’t make up my mind what the fabric should be like. I did some Photoshop magic to test a few. There is the option of white, sheer fabric like in the top photo. It’s best for the light flowing in the room. But what about a strong statement like the pink Keisarinna fabric from Marimekko? I have been thinking I should simplify the living room, there’s so many colors. But how can I resist a bold, colorful fabric like that?

Screen option 3

Or… One could always go with a more neutral palette…

Screen option 2

What do you think?

No related posts.

20 Comments

Add yours
 1. 3
  NENA

  Mäkin liputan pinkin puolesta. Tosi pirtsakka ja kun vielä ollaan kesää kohti menossa, vaikka ei kyllä siltä tällä hetkellä tunnu tuolla ulkona.
  Mää oon haaveillu meille juurikin samanmoista vaatetelinetta, mutta mihin ihmeeseen meilläkin semmonen enää mahtuis?? Jotain säilytys ideoita kyllä pitäis lisää keksiä kun kaappitila loppuu.

 2. 4
  Juliette

  I think you are awesome with Photoshop is what! =P Honestly, I think anything goes, especially if you say you think you might want to switch it out periodically. Maybe go white in the winter to let in the light and then do color/patterns in the brighter months? You could also tie ribbons/fabric strips to the corners of the screen to bring in color and texture…?

  This actually reminded me of when I lived in a studio apt and nailed a fabric panel to my ceiling (bad renter!) to divide the space. I had folded the fabric in half with the fold at the bottom and I slid a wooden dowel inside the bottom to make the fabric hang straight. You might want to do this, or just grab some tablecloth weights to keep the fabric hanging straight.

 3. 10
  bubble

  Mä oon ihan liian pitkään himoinnut just tota putkista tehtyä vaaterekkiä! Se kuitenkin ansaitsisi näkyvän paikan, ei niinkuin mulla nyt – rekki on sijoitettu huoneen perimmäiseen ja pimeimpään nurkkaan ja se pursuaa vaatteita.. Mulla on tällä hetkellä Lohikarista hankittu rekki, tarkoitettu myyntikäyttöön joten on varsin kestävä kyllä! :)

 4. 14
  Jutta

  Ohhoh, pinkki näyttää vievän voiton aivan ylivoimaisesti. Minuunkin se vetoaa eniten, vaikka on aivan erilainen kuin mitä alunperin kaavailin :) Mutta voihan kankaan sitten vaihtaa fiiliksen mukaan.

  NENA, samasta syystä meille ei ole tuollainen kulkeutunut vielä. Mutta nyt olisi ihan oikea paikka ja tarvekin.

  bubble, minä olen haaveillut tuollaisesta rekistä pitkään, mutta ei ole ollut mitään paikkaa sille. Nyt on hyvä tekosyy… ;) Saattaa tosin olla että päädymme diy-ratkaisuun.

 5. 15
  Jutta

  Looks like the pink is winning by a landslide :) Thank you for your opinions!

  Juliette, that’s a great idea to use a wooden dowel to hang the fabric straight! You are just full of amazing ideas :)

 6. 16
  Pellon pientareella

  Eikös ollutkin hyvä idea tuo vaateräkki, heh! :) Ikea tulee joskus mulle (kun pääsen Hesaan käymään), koska haluan ehdottomasti valkoisen räkin. Tarvetta olisi ensin ihan vaatteille. Sitten ehkä tilanjakajaksi joskus työhuoneeseen.

  Erinomaista photoshoppailua munkin mielestä. Vaikka en tykkää itse yhtään vaaleanpunaisesta, niin noista kyllä tuo pinkki eli keskimmäinen on paras. Tuntuu vain, että teillä pitää olla tosi värikästä ja iloista! :)

 7. 17
  Jutta

  Pellon pientareella, varo vaan, kohta huomaat että teilläkin on kaikki pinkkiä ;D Ikean rekki oli minustakin hauskan näköinen, olen nähnyt tosi hienoja sisustuskuvia jossa sitä on käytetty. Mutta se näytti aivan liian köpöseltä meidän painiville koiruuksille. Olohuone on niitten lempipainipaikka, joten rekki ei saa kaatua kun sitä vähän tökkäsee :)

+ Leave a Comment