Finding affordable frames


Flea market find frames

We finally have an art wall, oh yea. It’s been in my dreams for aaaaaageeeeesss. And now we have it. Happy dance (listening to Humppanirvana). Having your art framed professionally can be quite pricey, so it wasn’t really an option for all our prints. Instead we had to get a little creative.

Art wall

I tagged in the images all the sources of the prints and frames – and their prices. I also listed some ideas how you can go about finding frames. If you come up with more, I’d love to hear them! After all, you can never have too much art on your walls.

 • Old photo frames from flea markets cost almost nothing.
 • There are some really cool frames on old paintings in flea markets and thrift stores. You can either keep the painting inside or remove it and replace with a picture of your own.
 • Shops like Ikea have a selection of inexpensive frames in standard sizes. Our nearest Ikea is so far we don’t have Ikea frames, but for example Kodin1 has almost always nice wooden frames for half price.
 • Old windows serve as great frames! We used clear tape to attach the prints to the window, because we liked the wall showing behind the photo. But you could also have the print matted and mount it to a board.
 • For a light and easy to change look, don’t frame, use masking tape. There are endless options in Japanese masking tapes.

Old window as frame

In Finnish / Suomeksi

No niin, nyt on viimeinkin kollaasiseinää. Haaveissahan se on ollut jo ikuisuuden. Keskiviikkona sitten ripustimme taulut seinille Humppanirvanan tahtiin. Liikkeessä kehystyttäminen on niin hintavaa, ettei kaikkia voinut mitenkään sillä lailla laittaa. Niimpä olemme keränneet kehyksiä ympäriinsä. Täggäsin kuviin printtien ja kehysten lähteet – ja hinnat. Ja tässä vielä listaa, mistä löytyy edukkaita kehyksiä.

 • Kirppareilta löytyy vanhoja valokuvakehyksiä puoli-ilmaiseksi.
 • Vanhoissa maalauksissa on monesti tosi hauskoja kehyksiä. Kirppareilta niitä voi löytyä hyvinkin halvalla, ja voi päättää haluaako pitää itse maalauksenkin vai vaihtaa sen toiseen.
 • Kodin1:ssä on kelpo puukehyksiä puoleen hintaan melkein aina. Myös Ikeasta löytyy halpoja standardikoon kehyksiä, mutta me asutaan niin kaukana Ikeasta, että meillä ei Ikea-kehyksiä harrasteta.
 • Vanhoista ikkunoista saa mainioita kehyksiä. Me kiinnitettiin kuvat kirkkaalla teipillä, koska halusimme että seinä näkyy ikkunan läpi. Kuviin olisi voinut myös teettää paspikset ja kiinnittää sitten ikkunaan.
 • Jos haluat kevyempää, helpommin vaihdettavaa tyyliä, älä kehystä vaan teippaa kuvat seinälle. Maalarinteippi toimii, jos haluaa huomaamattomampaa. Japanilaisissa masking-teipeissä on lukemattomia ihanan värisiä, kuviollisia tai yksivärisiä vaihtoehtoja.

Jos keksit lisättävää niin kommentteihin on kaikki ideat tervetulleita!

No related posts.

8 Comments

Add yours
 1. 4
  Jutta

  Georgianna, the window is my favorite. We found it in a barn in Panu’s childhood home. It’s a true treasure trove!

  Kiki, kiitos :)

  Pellon pientareella, täggäsin kuviin Thinglinkillä mistä kuvat on peräisin. Tägit ei valitettavasti näy jos lukee readerin kautta, täytyy klikata blogin puolelle. Niin ja Javascriptin tarvii myös olla päällä.

 2. 5
  Saija

  Aivan ihastuttava artsuseinä! Ja kokonaisuudessaan kaunis kuva ja huiput värit taas kerran teidän kodissanne! Just kiva että kehykset on erilaiset. Persoonallisemman näköinen lopputulos. :)

+ Leave a Comment