Pink Peonies


Pink Peonies

Panu brought me peonies and of course I had to photograph them. This is the first time there has been peony blossoms in our house (love ’em!) Last summer I planted some but they didn’t blossom yet. I hope they have survived the winter and we will see some pretty pink flowers this summer.

Trying out so called filters

Got milk?

I wanted to try out filters, so I took some of these photos through a net curtain, some through a stay up sock. No Photoshop involved in the soft pastel effect! :)

Pink Peonies

Trying out so called filters

Today my little baby turns 2! Happy birthday Mansikki!

In Finnish / Suomeksi

Panu toi Stokkalta kimpun pioneja, eka kerta kun tässä talossa on nähty pioninkukkia (ne on ihania!) Kellarissa on tosin viime vuonna istutetut taimet odottelemassa kevättä. Saa nähdä ovatko selvinneet hengissä. Toiveena on että ensi kesänä nähtäisiin pioninkukkia meidän pihallakin. Mutta tosiaan, pitihän näitä päästä heti kuvaamaan. Tein myös pieniä filtteritestejä. Osan kuvista kuvasin valoverhon ja osan stay up -sukkien läpi.

Minun vaavini täyttää tänään jo 2 vuotta! Hyvää syntymäpäivää Mansikki!

No related posts.

10 Comments

Add yours
 1. 3
  Ilona

  Pionit ovat kuulemani mukaan sellaisia, että “ottavat herkästi itseensä”, eivätkä välttämättä edes versoa saati kuki moneen vuoteen siirrosta. Äitini siirsi pihaansa pionia, odotti ja ehti jo unohtaakin, kunnes sitten monen vuoden päästä maasta versosi pieniä alkuja.

  Odottamisen arvoista minusta, pioni on yksi kauneimmista puutarhakukista.

  Hienot filtterit.

 2. 4
  Jutta

  Hipsu, Mansikki kiittää! :)

  Ilona, tuollaista minäkin olen kuullut, siksi pelkäänkin että eivät vielä välttämättä kuki. Jos nyt ovat edes hengissä enää… Mutta nyt nämä pionit nähtyäni toivon vielä kovemmin että pärjäisivät :)

 3. 8
  Allison

  Such beautiful blooms – and beautiful photography Jutta – what can’t you do! I must remember to change your link – I keep going to your old site … and you’ve had this beautiful new space for so long now.
  Happy birthday Mansikki! Hope you have had a most wonderful day,
  Allison x

 4. 9
  miss b

  they are so beautiful! i love those peonies, here in Romania it seems that other sort of peonies grow, but each and every type is beautiful!

  The remastered shots are so dreamy and romantic! Love them!

+ Leave a Comment