For Viipurin Koirat


Viipurin Koirat

Around new year I was thinking I wanted to use my skills for a good cause. I was looking for a charity or non-profit organization I could design for during 2011. I didn’t need to look for long, because Viipurin Koirat contacted me and asked if I could make them some illustrations. Viipurin Koirat is a dog rescue organization that supports two dog shelters in Vyborg, Russia and helps stray dogs find new homes in Finland. Their photo material from the shelters is heart-breaking. Now they wanted to add a bit more positive message and even some sense of humour.

For the first piece they wanted something that illustrates their slogan. They had in mind something reflecting the multitude of homeless dogs, different sizes, types and ages. And also the joy that dogs can bring to your life.

Viipurin Koirat

Here’s my initial sketches. First I did a veeeery rough sketch what the leaflet would look like (yes, I promised to design the leaflet as well). Then I went through my dog magazines trying to find inspiration for the different dog types. Also my babies agreed to pose for me.

Viipurin Koirat in progress
Viipurin Koirat in progress

Then a little bit more advanced sketch, still very rough. I noticed the drawing would work better if flipped horizontally, so that’s what I did. I traced it on my light table.

Viipurin Koirat

And drew it with my trusted Micron pens. Next I scanned it and colored in Illustrator.

Viipurin Koirat

When I was quite happy with the illustration, I moved to InDesign to design the layout of the leaflet. I tried to divide the (rather long) text so it would be easy to read and highlight the most important parts. After feedback from the organization I made some tweaks to the work. The folks at Viipurin Koirat didn’t like the sky blue I tried to suggest, so we went for the wienie color. Finally I added some finishing touches to the illustration, like shadows and details.

Viipurin Koirat

And voila! A finished piece. This was a lot of fun to do and I’m looking forward to doing more. Drawing dogs is something I’m planning to do lots in the future.

In Finnish / Suomeksi

Viime vuodenvaihteessa mietin, että haluaisin käyttää osaamistani johonkin hyvään tarkoitukseen. Etsiskelin sopivaa hyväntekeväisyyttä tai järjestöä johon ottaisin yhteyttä, kun Viipurin Koirat laittoi viestiä minulle. Viipurin Koirat tukee kahta koiratarhaa Viipurissa ja etsii kulkukoirille uusia koteja Suomesta. Heidän valokuvamateriaalinsa on aivan sydäntä särkevää. Itku meinaa päästä kun niitä katselee. He toivoivatkin kuvituksia, joissa olisi vähän positiivisempi fiilis, huumoriakin saisi olla mukana.

Ensimmäisen työn he toivoivat kuvaavan slogania “Kulkurista kaveri!” (joka minulla tosin muuttui vähän matkan varrella…) Ajatuksena oli että siinä näkyisi kodittomien koirien monimuotoisuus, eri kokoisia, näköisiä, ikäisiä hauveleita… Koiran kanssa puuhaamisen ilo oli toinen idea, joka heillä oli mielessä. Jossain vaiheessa lupauduin suunnittelemaan koko esitteen.

Esitteen teko oli tosi hauskaa. Omat karvavaavinikin suostuivat hetkeksi poseeraamaan malliksi. Muut löytyivät Koiramme-lehdestä tai ihan omasta päästä. Kuvista näkyy vaiheet alkuperäisistä, hyvin karkeista luonnoksista valmiiseen esitteeseen. Taustan väri on muuten nimeltään “nakinkuori”…

No related posts.

10 Comments

Add yours
 1. 2
  Jutta

  Voi kiitos Anne! Minua itse asiassa arvelutti laittaa luonnoksia tänne kun ne ovat niin… luonnoksia :) Kai se on joku ettei haluaisi esitellä keskeneräisiä töitään.

 2. 3
  Anne

  Hyvä että laitoit niitä esille. Minusta luonnokset ovat aina hyvin mielenkiintoisia. Luonnoksissa on paljon sielua ja tunnetta. Minä olen ehdottamasti luonnoksien puolesta. :)

 3. 7
  Stella

  Kiitos Jutta! Parin viikon päästä pääsee esitteet käyttöön. Ompahan ainakin hienommat kuin muilla ;) Mä jo mietin, että miten saisin painettua pienen erän kasseja tms. omaan käyttöön tuolla koirakatraalla.

 4. 8
  Jutta

  Stella, eiköhän se ole aivan mahdollista, kuvan puolesta ainakin. Netistä löytyy erilaisia painopaikkoja, mutta pienen erän painatus voi olla edullisinta jossain paikallisessa firmassa.

 5. 9
  Pellon pientareella

  Tosi ihanat ja kiva tosiaan nähdä eri vaiheet! (Ikääntyvänä ja lukulasit saaneena kommentoin sen, että mun makuun (ja varmaan monen muunkin silmille) tuo leipäteksti on julisteessa liian pientä. Ja sitä tapaa ihan liian usein monessa paikassa. Näytöllähän tekstiä voi suurentaa, mutta printissä ei.)

 6. 10
  Jutta

  Pellon pientareella, oikea esite on kooltaan yli tuplasti isompi (A4) kuin mitä tässä näkyy joten teksti on paremmin luettavissa. Toki se on aika pientä edelleen, koska piti iso määrä tekstiä mahduttaa yhdelle paperille :)

+ Leave a Comment