A disgusting story


Do you want to hear something disgusting? No? Then stop reading and come back next week when I have some (less yacky) DIY stuff to share.
Disgusting dog habits

Yes? Ok, you decide.
Muru likes to eat poop. This is what life is like with her in the spring when snow melts and nobody picks up after their dogs. Except for Muru.

In Finnish / Suomeksi

Haluatteko kuulla jotain ällöä? Jos ette, niin lopettakaa lukeminen nyt ja tulkaa takaisin ensi viikolla. Silloin luvassa on (vähemmän kuvoa) tee-se-itse-juttua.

Kyllä? No tässä tulee. Muru syö kakkaa. Tällaista on elämä meillä kun lumet sulaa eikä kukaan siivoa koiriensa jälkiä. Muru auttaisi mielellään.

No related posts.

18 Comments

Add yours
 1. 1
  NENA

  Meillä on vähän sma ongelma Pennin kanssa, tosin kotikotona. Siellä se talvisin kakkaa pihalle, ja sitten seuraavalla ulkoreissulla käy syömässä sen vähän jäätyneen kakan. YÖK! Onneks Penni ei kuitenkaan oo sitä tyyppiä että se nuolis ihmisten naamaa tms.

 2. 3
  Hattara

  Ootko kokeillut muuttaa Murun ruokavaliota? Kakansyönti voi kuulemma olla oire puutteellisesta tai epätasapainoisesta ruokavaliosta, lähinnä liian suuresta hiilihydraattimäärästä tai b-vitamiinin puutoksesta. Kaverin labbiksella oli sama ongelma ja se poistui lisäämällä ruokavalioon enemmän (mielellään raakaa) lihaa. Ja rasvaa pitää myös saada tarpeeksi. Myös suolistoloiset voivat olla syynä. Onhan matokuurit annettu säännöllisesti ja mielellään eri merkkejä vaihdellen (tehoavat vähän eri matoihin…)? Kakansyönnille on olemassa hieno nimi; koprofagia. Sillä googlettamalla löytyy lisää tietoa ja neuvoja.

 3. 4
  Jutta

  Moi Hattara! Rajoitettu ruokavalio on varmastikin Murun kakansyönnin suurin syy. Sillä on monia allergioita ja kortisonilääkityksen seurauksena maksan vajaatoiminta. Siksi se ei saa syödä punaista lihaa eikä paljon rasvaa. Eläinlääkärin mielestä kakansyönti on pienin paha, siispä yritämme vain jahdata sitä pihalla ja kieltää lenkillä ennen kuin se pääsee apajille.

 4. 5
  Jane

  No meidän hurtat popsii kissan kakkoja, joskus myös jäniksen papanoita, suurimpina herkkuinaan. Joskus niistä pötkylöistä saattaa tulla niille ihan tappelukin:D Tosi kivaa, kun koiruudet tulevat kakansyönnin jälkeen iloisesti pusuttelemaan emäntää…:)

 5. 6
  Hattara

  Jutta: Okei, no sitten ihan ymmärrettävää. Tsemppiä teille allergian kanssa elämiseen. Se on tosi ikävä vaiva ja harmittavan yleistä nykyään. Toivottavasti teillä rajoitettu ruokavalio sekä kortisonit auttaa. Tiedän kokemuksesta, että allergiat joita ei saada kuriin voi olla tosi tuskaa sekä omistajille että tietysti koiralle itselleen.

 6. 8
  Jutta

  Hattara, kiitos! Meillä tuntuu nyt löytyneen tasapaino lääkkeen kanssa. Välillä tuntui että kortisoni sai Murun aivan ylikierroksille, mutta nyt on löytynyt sopiva allergialääke.

  Jane, Heidi, Murun pusuja todellakin vältellään :)

 7. 11
  Tiina

  Tuo kuva on niiiiiin tuttu myös täällä, pisti ihan naurattamaan! :D (Vaikkakaan tuo tilanne ei oikeasti nauratakaan yhtään!) Meillä vanhempi labradorineiti juoksee ihan innoissaan koirankakkakasalta toiselle ja syö niitä minkä ehtii. Eikä auta kiellot ja huudot vaan vapaana oleva koira täyty oikeasti käydä hakemassa pois. Meillä nyt lenkkeilläänkin tällä hetkellä sitten remmissä, metsässäkin.

  Meillä tuo tapa on kyllä täysin opittua: tuon koiran sisko oli mulla joskus vuosia vuosia sitten hoidossa ja söi ulkona toisten jätöksiä. Tämä mun otti sitten mallia ja siitä lähtien se aina keväisin innostuu ja kaivaa lumen altakin niitä kasoja… Ei tee tätä sitten enää kesällä tai talvella, vain ihanassa kevätauringossa kypsyneet kasat maistuvat.

 8. 14
  Lotta ja Tuisku

  Onpa hauska kuva, vaikka aihe onkin vähän ällö. :)

  Tuisku ei koirankakkoihin koske, haistaakin sievästi hieman etäältä ja kiertää kasat kaukaa. Mutta voi taivas, jos lenkkipolun varressa on käynyt IHMINEN asioillaan. Sehän maistuu ja on mielestäni huomattavasti inhottavampi ajatus. Tosin onneksi T “vain” syö ko. läjät jos ehtii, piehtaroiminen kasassa olisi vielä pahempaa.

  Hevosen, jäniksen ja Lapissa poron papanat ovat myös suurta herkkua ja niitä annan syödäkin. Käsittääkseni kasvissyöjän lanta on jollain tapaa kai terveellistäkin koiralle. Tiedä sitten onko oikeasti, mutta ainakaan se ei ole mielestäni inhottavaa.

 9. 15
  Jutta

  Hauska kuulla että on kohtalotovereita. Tai ei sillä lailla hauska, että ikävä tapahan se on, mutta sillä lailla että ei olla yksin tämän asian kanssa. Muru hihnassa kuuntelee yleensä jätä-käskyä, mutta jos minun keskittyminen herpaantuu hetkeksikin, se huomaa tilaisuutensa tullen ja alkaa napsia. Irti ollessa jos ollaan liian kaukana, ei kuuntele mitään, popsii vaan tyytyväisenä.

  Meidän koirat ei ole päässyt jänisten eikä hirven jätösten makuun, mutta hevosen maistuu kyllä. Mutta ne ei ole minusta niin kuvottavia ja ilmeisesti tosiaan ihan terveellistäkin niin olen antanut syödä (silloin harvoin kun niitä edes sattuu kohdalle).

+ Leave a Comment