Treasures in the garden


Siberian iris

Ladybird on siberian iris

Siberian iris

Our garden is wild, it’s an explosion of flowers (and weeds). I haven’t had time to do much, but to discover new plants. Like this iris. I thought it was hay, it had never blossomed before. In fact I had planned to get rid of the “hay” and plant irises instead! Lucky I didn’t do it…

White poppy

Another thing I planned to plant (and in fact did, but with no result so far) was more poppies. But this summer, in addition to the big, stunning red poppies, I found these small and fragile white poppies. Seems I have quite similar taste to the previous owner.

White poppy

Roses

Roses

Day lily

Red poppies

Red poppies

Red poppies

The red poppies are my favorites.

Irises

Aquilegia

I love the columbines. This year there are not only pink, but also gorgeous purple ones.

In Finnish / Suomeksi

Meidän piha on aivan villiintynyt, siellä on sikana kukkia (ja rikkaruohoja). En ole ehtinyt juuri muuta tehdä tänä kesänä kuin tutkiskella, mitä uutta sieltä löytyy. Olin ajatellut poistaa yhden heinäpuskan ja istuttaa tilalle kurjenmiekkoja. Onneksi en ehtinyt sinne asti. Kävi nimittäin ilmi, että se “heinäpuska” olikin kurjenmiekkaa! Ne eivät vain olleet kukkineet aikaisemmin.

Muutenkin talon entinen rouva tuntuu olleen hyvin samoilla linjoilla kanssani. Meillä kasvaa isoja, upean punaisia unikoita ja ajattelin kylvää niille kaveriksi vähän hennompia ja vaaleampia. Tänä kesänä juuri samasta penkistä löytyi sitten valkoisia unikkoja. Ehkä ensi kesänä pääsen jo itse tekemään enemmän. Juuri mitään en aio kyllä poistaa, lähinnä kitkeä rikkaruohoja, muuttaa joittenkin paikkoja ja lisätä uusia kukkia.

No related posts.

9 Comments

Add yours
 1. 4
  Tove

  So many lovely flowers! We moved in to a new house this winter and it’s so fun to se what grows in the garden.. so I’ll wait to next year before doing much.. never know what kind of “treasures” that will show up:)

 2. 5
  cococita

  Hi Jutta, just discovered your blog through Vicki, being one of the Droplets’ students (and former Raining Umbrellas student). I do love your blog and am fascinated by your interpretation of renovating and decorating a house. In my opinion, this makes a house really to a home.
  These flower photos are beautiful. I also love poppies because of their specific and special colour, their power and their fragility.
  Thanks for sharing!

+ Leave a Comment