3 weeks to go


Photo shoot at our house

Only 3 weeks left til the due date, and lots of things happening. I was interviewed for Vauva (Finnish for baby) magazine last weekend. Thank you Titta and Teija! It was fun, but boy, was it hard work posing for the photos! I feel much more comfortable on the other side of the camera.

The kitchen is almost ready

The kitchen is almost ready

Our kitchen is getting there. There’s still little things left to do, like shelves and moldings, but we have already started moving our stuff there. I think we’ll try to squeeze in one more room to fix before the big day. Fingers crossed!

Old and new heating system

Drilling a 180m deep well

It was also time for the old oil heating to go. Our heating system was from 1979, so you can imagine its days of glory were far gone. The new system uses geothermal heat. They drilled a 180 m (600 ft) deep hole in our front lawn last week. It was a big muddy mess, lucky I hadn’t done any gardening there yet.

The old heating system from 1979

I feel really happy that with geothermal heating our house is much more eco-friendly. Especiallly since we switched our electricity to environmentally friendly Ekosähkö a while back. No nuclear power to our house, thank you.

Foot steps on first snow

And finally, there’s first snow! Looks like autumn is over and winter is on its way.

In Finnish / Suomeksi

Enää kolme viikkoa laskettuun aikaan ja meillä on pitänyt kiirettä. Lauantaina minua haastateltiin Vauva-lehteen. Kiitokset Titalle ja Teijalle! Jutun teko oli hauskaa, mutta poseeraaminen on kyllä rankkaa työtä. Paremmin viihdyn kameran toisella puolella.

Keittiö on melkein valmis. Hyllyjä, listoja ja muuta pientä uupuu vielä, mutta aloimme jo muuttaa kamoja sinne. Suunnitelmissa olisi vielä yksi pieni remppa ennen H-hetkeä, nimittäin tuleva vaipanvaihtohuone. Peukut pystyyn että ehditään!

Saimme myös viimein vaihdettua vanhan öljylämmityksen maalämpöön. Vanha öljykattila oli vuodelta 1979, joten sen oli aikakin lähteä. Minusta on mahtavaa, että nyt talo on huomattavasti ympäristöystävällisempi. Varsinkin kun vaihdoimme sähkön Ekösähköön. Ei ydinvoimaa meidän taloon, kiitos.

Niin ja ensilumikin tuli, mahtavaa :)

No related posts.

22 Comments

Add yours
 1. 1
  Heidi

  Moiii pitkästä aikaa, hauska kuulla sinusta :) Vaikea uskoa, että kohta on jo laskettu aika. Jännittäviä aikoja :) Keittiö näyttää huippu raikkaalta ja niin kauniit laatat. leppoisaa loppu raskausaikaa, paras joululahja tulossa :)

 2. 4
  annelivia

  Ihanaa, ihanaa! Täytyy katsella vauvalehtiäkin sitten sillä silmällä tulevaisuudessa ;)

  Keittiö on ihana ja värikäs ja kaunis. Laatat <3

  Ja maalämmölle sekä vihreälle sähkölle plussat tältä ympäristöihmiseltä :)

  Onnea viimeisiin viikkoihin ja sairaalaan!

 3. 10
  Någon Annan - yks Anna

  Nyt on ihan pakko kysyä, että mistä nuo söpöt kaakelit on peräisin?

  Sitten toinen juttu: olen itse kahden kuukauden ikäisen talvivauvan äiti, joka asuu viileähkössä rintamamiestalossa, ja voin ehdottomasti suositella maailman parasta vauvanvaatetta, nimittäin Ruskovillan villa-aluspaitaa. Meillä on aina vauvalla sellainen bodyn alla. Vastasyntyneenä vauvarukka alkoi aina huutaa, kun paidan otti pois, ilmeisesti se päällä oli turvallista olla. Nyt kun vauva puklailee enemmän, paita pysyy mukavan tuntuisena, vaikka olisi hieman kostea.

  Ruskovillan pitäis varmaan alkaa maksaa mulle mainostamisesta, mutta olen niin tyytyväinen heidän tuotteisiinsa, että suosittelen mielelläni muillekin.

 4. 18
  Eija

  Oikein paljon ONNEA vauvan johdosta:)
  Onpa minullakin lapsenlapsi kohtpuoleen 5 kk ja voi miten ihanaa onkaan.
  Maalämpö onkin kiva ja helppo lämmitys, kokemusta nyt 10 v ajalta, siis ei ole tarvinnut sen eteen paljoa vaivaa nähdä.

 5. 20
  Jutta

  Koo, ne ovat peräisin yhdestä 50-luvun kerrostalosts, josta ne purettiin modernin keittiön tieltä. Olemme niitä muokanneet ja kunnostaneet meille sopiviksi. Rintamamiestalo.fin kautta löydettiin nämä, huuto.netissä olen nähnyt ainakin yksittäisiä kaappeja myynnissä.

+ Leave a Comment