Operation Weed Removal


Goutweed

I thought of naming this post Mission: Impossible, but it sounded too defeating. Weed removal sounds more optimistic, although maybe not realistic. Our weeds are the toughest, most persistant kind. I had a deja vu feeling this spring, pulling goutweed – just like three earlier summers already. Got to have respect for these fellas, though. Despite my continuous efforts, they keep coming back.

Creeping bellflower

The creeping bellflower is almost as bad, but actually quite pretty. The problem is it’s so aggressive, it tries to conquer the whole yard. I gave up the fight on one flower bench, the other I’m still trying to reclaim.

In Finnish / Suomeksi

Tänä keväänä koin deja vu -fiiliksen, kun aloin kitkeä vuohenputkia pihalta. Ihan kuin olisin tehnyt niin ennenkin. Ja niinpäs olenkin, nimittäin jo kolmena aikaisempana kesänä. Vaikka täytyy toisaalta kunnioittaa niitä, jatkuvasta kitkemisestä huolimatta ne vain ilmestyvät uudestaan. Katteet ei niitä myöskään estä, ehkä sentään hidastaa.

Vuohenkellot on minusta ihan sieviä, mutta niin aggressiivisia. Nekin yrittävät valloittaa pihan. Yhden kukkapenkin osalta olen jo luovuttanut, mutta toista yritän vielä vallata takaisin.

No related posts.

+ There are no comments

Add yours