Finnish Design Glass – Erkki by Erkkitapio Siiroinen


Erkki and Tzarina

I bumped into these yellow vintage dessert bowls by Riihimäki glass at a flea market. I didn’t recognize the design, but they looked so similar to my Tzarina glasses by Nanny Still that I had to get them. Google educated me that they are called Erkki by Erkkitapio Siiroinen, manufactured 1966-1974.

Erkki and Tzarina

I’ll never tire of that yellow. I could collect it endlessly.

Erkki and Tzarina

In Finnish / Suomeksi

Kirpparilla törmäsin Riihimäen lasin keltaisiin jälkiruokakippoihin. En tunnistanut mallia, mutta ne olivat niin samaa sarjaa Nanny Stillin Tzarinoiden kanssa, joita meillä jo on, että pakkohan ne oli napata mukaan. Google valisti, että ne ovat Erkkitapio Siiroisen Erkkiä, jota valmistettiin 1966-1974. En varmaan ikinä kyllästy tuohon keltaiseen, voisin haalia sitä loputtomasti lisää.

No related posts.

8 Comments

Add yours
  1. 3
    Tuikkis

    Just eilen katselin vanhoja lasikatalogeja ja näin noita laseja ja mietin, että jopas muistuttaa Marimekon Sukat makkaralla- laseja.

    Hassua on se, ettei tuota värisävyä ole sen koomin näkynyt lasiväreissä, jokohan se kohta palaisi takaisin.

+ Leave a Comment