Music To Draw Girls By


Music To Draw Girls By

I’m really bad at buying CD’s. My friends used to make fun of my tiny record collection, saying I just played the same CD’s over and over again (which was true). As I listen to music every day when I draw, Spotify has been a godsent. I don’t have to listen to the same music for hours – provided I can find new stuff to add to my playlists.

I wanted to share some of my favorites with you since they are a big part of my inspiration. Have you noticed the music you listen to affect your mood and even the things you do? I’ve learned the kind of music I need for drawing – and also that it varies from subject to subject. When I draw hairy rockers it calls for something different! But mainly it can’t be too fast or I get restless but not too slow either. For example I love Lana Del Rey but some of her songs just make me stare into eternity and forget about work altogether. Does that happen to you too?

Click here for my Music To Draw Girls By playlist on Spotify.

In Finnish / Suomeksi

Olen tosi huono ostamaan CD:itä ja siksi Spotify onkin ollut ihan taivaanlahja. Kaverit tekivät ennen pilkkaa olemattomasta levykokoelmastani, mutta onneksi nykyään ei enää tarvitse kuunnella samoja levyjä uudelleen ja uudelleen. Varsinkin kun kuuntelen musaa päivittäin samalla kun piirrän, se on ihan oleellinen osa luovaa työtä minulle.

Oletteko muuten huomanneet, miten musiikki vaikuttaa millä tuulella on ja jopa siihen mitä tekee? Itse ainakin tarvin tietynlaista musiikkia piirtämiseen – ja sievien tyttöjen piirtämiseen erilaista kuin karvaisten rokkareiden. Luin jostain että ihmiset jotka kärsivät korvamadoista ovat herkempiä sille, miten musiikki vaikuttaa mielialaan. Minulla soi joku piisi päässä koko ajan eli ehkä olen sitten erityisen herkkä? No joo, mistäs sen tietää, ehkä tästäkin on joku tieteellinen tutkimus tehty… Tässä kuitenkin suosikki-soittolistani tyttöjen piirtämiseen.

No related posts.

+ There are no comments

Add yours