Happy 70’s Retro House


Happy Pink

Here’s a house from a different era than I usually write about, but it has so much character and style I had to share. It’s on sale at Oikotie.fi and looks so happy it makes me happy too. I’m curious who lives here, but one thing is for sure. They have great taste. I hope the new owners don’t tear everything down and paint it white but love the house for what it is.

Colorful Kitchen

Boiler and Bath Room

Orange Laundry Room

The walls match the boiler and then some.

Living Room

Retro Photo Wall

The photo walls make me feel nostalgic. We used to have one in the early 80’s with a tropical beach and palm trees. It’s funny that now they are trending again. Somehow the fabric on the chair and curtains feel familiar too. We actually have that same exact shelf thrifted, on the right in the photo below.

In Finnish / Suomeksi

Tämä talo on nyt kyllä ihan eri vuosikymmeneltä kuin tässä blogissa yleensä, mutta niin luonteikas ja ilahduttava että pakko jakaa. Talo on myynnissä Oikotie.fissä ja täynnä 70-luvun alkuperäistä tyyliä. Kiinnostaisi kovasti tietää, kuka täällä asuu. Selkeästi ainakin hyvä maku ollut. Toivottavasti uudet omistajat eivät pura kaikkea ja maalaa päälle valkoista, vaan arvostavat talon persoonallisuutta.

Valokuvaseinät on ihanan nostalgisia. Meillä oli sellainen 80-luvun alussa, siinä oli hiekkaranta ja palmuja. Hauskaa että ne ovat taas tulossa. Ja siis meillähän on kirpparilta löydettynä tismalleen samanlainen hylly kuin alimmassa kuvassa oikealla.

All images: Oikotie.fi

No related posts.

10 Comments

Add yours
 1. 2
  Jutta

  Nonna, minä olen rakastunut eri vuosikymmeneen joten tästä ei tulisi minun kotiani, mutta minusta on hienoa että täällä on säilynyt niin paljon alkuperäisiä piirteitä. Se on harvinaista ja siksi soisin sen pysyvän jatkossakin :)

 2. 4
  Sari

  Moi Jutta! Ja wowwi, mikä koti! Ei ehkä ihan minun makuuni, mutta tosiaankin henkii hyvin 70-lukua ja on kyllä niin retro, että… Ja kuvatkin taitavat olla HDR-versioita, mikä saa vielä näyttämään kaiken tosi crispiltä ja värit tosi kylläisiltä…

  Sinulle olisi pieni kuvahaaste blogissani. Olin katsovinani, ettet ole siihen vielä osallistunut, käy kurkkaamassa ;-)

 3. 5
  VillaVaahtokarkki

  Sarin kautta tänne löysin:) Vau mikä asunto, vaikkei ihan omaan makuun olekaan. Näitä kuvia oli kiva katsoa, kun ovat selkeästi ammattilaisen ottamia, mikä ei ikävä kyllä aina ole itsestään selvyys asunnon myynti-ilmoituksissa. Olen samaa mieltä, että asuntoa on sisustettu niin harkiten ja 70-luvun henkeä kunnioittaen, että toivoo seuraavan asukkaan jatkavan samalla linjalla. Itse kyllä tulisin hulluksi oranssien eteisen seinien keskellä;)

 4. 6
  Rosanna

  Todella upean näköinen asunto.
  On niin harmillista että nykyään nuo oman aikakautensa upeat edustajat järkiään “päivitetään nykypäivään”, jolloin kaikki se talon iän mukainen hienous häviää.

 5. 8
  June

  Onpas seitkytlukulaista tosiaan! :D Oranssia, noi leveillä saumoilla levytetyt seinät… Huh. Itse pääasiallisen lapsuuteni/nuoruuteni vuonna 1970 rakennetussa omakotitalossa asuneena tommoset aiheuttaa paitsi nostalgisia tunteita, niin myös vähän vilunväristyksiä. ;) Ja silti hankin asunnon talosta, joka on rakennettu 1967… Mihinkäs sitä nyt omena putoaisi, jne.

  Ehdottomasti kyllä talon hengen säilyttäminen on sen arvoista, kunhan materiaalit toimivat omaan silmään ja käytännössä! Ainakin tuolla äidin talossa on kyllä niin moni asia rempallaan (puhumattakaan 70-luvun rakentamistavasta ja -laadusta ylipäätään – joissain asioissa, toki osa rakentamisesta on nykypäivänä heikommalla tolalla kuin “silloin muinoin”), että kaipaisi vähän uudistusta. Nyt se tänään meinasikin, että vihdoin maalaa ainakin takaeteisen tummat kattopaneelit valkoisella. Tuonee kummasti valoa matalaan tilaan!

  Nojoo, eksyin turinoimaan. En ymmärrä, miksen ole pitkään aikan täällä vieraillut, mutta nyt ilmoittaudun taas vakkarikävijäksi! On ollut ikävä! :)

 6. 9
  Jutta

  June, kiitos ihanasta kommentista ja tervetuloa takaisin! :) Veikkaan että 70-luku on monille vielä liian lähellä, mutta ehkä sille sukupolvelle joiden mummola on kyseiseltä ajalta, siitä tulee ihanan nostalginen. Perustan tämän ihan sille olettamukselle, että moni meidän ikäinen ihastelee 50-lukua ja sen ajan mummolatyyliä.

  Meillä alakerran vessa on säilynyt about 80-luvun alun kuosissaan ja siis ruma kuin mikä. Ruskeaa ja neliskanttista. Mutta kaikessa rumuudessaan niin tyylikäs ja oman aikansa edustaja. Halusin säilyttää sen sellaisenaan, mutta valitettavasti oli home päässyt pesiytymään lattian alle. Nyt meillä on vessaremontti edessä.

+ Leave a Comment