Our Biggest News

Our Biggest News


Last fall when I said new and exciting things are happening, I mentioned in the comments that it’s not like we’re having a baby or anything. But turns out I was wrong. We are having a baby!

Now that the pregnancy is halfway I’m actually enjoying it. The first trimester was awful with nausea. At its worst I was vomiting almost daily, I’m so happy that’s over now.

Baby Flowers

Toes in Distance

New thing for me is gestational diabetes, which I apparently have. So now I’m trying to avoid too much sugar and eating good carbs. I also need to measure my blood sugar regularly. Although i’m not sure how I feel about replacing sugar and honey (in tea and coffee) with artificial sweeteners as there’s a lot of critique towards them. I’d like to keep things natural.

But anyway, we are looking forward to welcoming a new family member in the summer!

Our Biggest News

No related posts.

38 Comments

Add yours
  • 4
   Jutta

   Niina, joo eihän ne raskauskilot mukavia ole, ainakaan siinä vaiheessa kun niistä yrittää päästä eroon :) Että sinänsä ihan hyvä tarkkailla syömisiä, makeanhimo onkin ollut melkoinen. Enkä tietenkään halua mitään jättivauvaa synnyttää, pikkumieskin syntyi yli nelikiloisena, ilman raskausdiabetesta ja kaksi viikkoa etuajassa.

 1. 5
  Marjut

  Oijjoi, onnea paljon! Täällä menikin viime kevät verensokeria mittaillessa. Mut hyvin sitä pärjättiin, eikä raskauskiloja pahemmin tullut kun siinä samalla tarkkaili mitä söi. Kovasti tsemppiä loppuraskauteen :)

  • 6
   Jutta

   Marjut, sitä minäkin toivon, että kilot pysyy nyt kurissa ja samaten vauvan koko :) Vähän vaikealta tuntuu miettiä ruokavalio uusiksi, mutta eiköhän siihen aika pian totu.

  • 14
   Jutta

   Mari, kiitos :)

   Diabeteshoitaja ei suositellut Steviaa, koska se on niin uusi eikä ole vielä tutkimustuloksia. Kun taas aspartaamia on tutkittu vuosikymmeniä. Tosin itse olen siinä käsityksessä, että ne aspartaamitulokset on aika ristiriitaisia. Mutta joo, jos juo kupin tai kaksi päivässä ja kupissa yksi teelusikallinen sokeria tai hunajaa, niin ei se varmaan maata kaada, oli makeutusainetta tai aitoa tavaraa. Paitsi että maistoin teetä Hermesetaksella ja olihan se pahaa.

 2. 21
  Pieta

  Onnea!

  Onpa hauskaa, kun useassa blogissa ollaan toisella kierroksella. Eritoten hauskaa, kun itsellänikin on iso maha, ihan kohta puolivälissä minäkin. Kesävauvaa odotellessa siis…

  Auttaiskos makean nälkään xylitoljauhe? Ostin sitä aikoinaan ihan vain cittarista, joten luulis vielä löytyvän. Ei pitäis nostaa sokereita samalla tavoin kuin hunajan ja normisokerin.

  • 22
   Jutta

   Pieta, voi onnea sinnekin! Melkein samoilla viikoilla siis, minulla taitaa olla viikkoa yli puolen välin :)

   Xylitoljauheesta en ole kuullutkaan. Nyt olen ottanut xylitolpastillit takaisin käyttöön aina ruuan jälkeen, se vähän auttaa. Pitääpä tutustua.

  • 29
   Jutta

   Kaardemumma, kiitos paljon! Samanlaista vanhaa “pesukomuutia” minäkin haaveilin alunperin meidän vessaan, mutta ei löydetty tarpeeksi pientä pikkuruiseen tilaan. Nyt mennään sitten vähän modernimmalla tyylillä.

+ Leave a Comment