Blog Shelf aka Ikea Ekby Järpen / Ekby Gällö with Ikea PS Cabinet

Blog Shelf aka Ikea Ekby Järpen / Ekby Gällö with Ikea PS Cabinet


Yee-haw! We now have storage in our living room! After turning the waste bin of a room (where we threw all the stuff we could’nt find a reasonable place) into my home office we really needed it. Both of us had our eyes on the String shelving system, but as you can imagine it was way beyond our price range. So we got Ikea’s String replacement, the oh-so-popular-on-blogs wall shelf Ikea Ekby Järpen / Ekby Gällö with Ikea PS cabinet instead. And I really like it. It’s beautiful, functional and goes together with our 60’s Iskukaluste shelf.

Ikea Ekby Järpen / Gällö

At the same time we downsized the tv. It was amusing reading reviews for a 26″ tv, how it’s great for a summer cottage or bedroom. Well, we have it in the living room. I think we’ve succeeded if our guests ask don’t we have a tv. Yes we do indeed, thanks for asking, but it’s not the focal point. I was actually thinking giving up the whole thing because we rarely watch tv in the living room, but my husband refused. He wants to watch it when he’s awake at night with the baby.

Ikea Ekby Järpen / Gällö with Ikea PS Cabinet

No related posts.

10 Comments

Add yours
 1. 2
  Jutta

  nalle, siitä tykkään kovasti itsekin. Huuto.netistä sen aikanaan löysin. Nyt huolettaa että milloin aika jättää ihanasta, alkuperäisestä verhoilusta, alkaa nimittäin olla paikoin aika rispaantunut.

 2. 3
  Elsa

  I love this combination of furniture, the result is really great.
  We have a new TV for a short time. Personally, I find it too large … but my husband, not ! I wonder if men are more TV than women … ;)

 3. 4
  Jutta

  Elsa, you are right! From what I’ve heard from my friends it’s always the man wanting a bigger tv. EXCEPT in our case, my husband was the one who wanted to downsize. I was actually happy with the bigger tv, but he convinced me otherwise. Now that I see the difference I’m happy he did :D

 4. 5
  Nonna

  Tosi kivalta näyttää. Minäkin olen miettinyt tuota PS-kaappia tv:n alle, kunhan remontti valmistuu ja toiselle telkulle tulee paikka. Olen aivan samaa mieltä tuosta tv-asiasta, että kyllä on nykyisin niin ylimitoitettuja telkkuja pienissä tiloissa!
  Mukavaa viikonloppua!

 5. 6
  Jutta

  Nonna, meillä entinen oli kai 32″ ja minusta tosi iso, vaikka meilläkin on ihan iso olohuone. Mutta ilmeisesti sekin on jo pieni, näyttivät kaupoissa olevan 40 tuumasta ylöspäin… Enemmän kai se on jo joku kotiteatteri kuin telkkari :)

 6. 7
  June

  Looking good! Meilläkin on kirjahylly ollut työn alla tässä kohta puolitoista vuotta. Haluttaisiin koko seinän mitalta hyllyä, jossa ei olisi jalkoja (lattia helpompi pitää puhtaana), ja johon saisi hyllyjen väliin upotettua työtason. Tarkoitus oli rakentaa Sovellan tai Elfan tuotteista sopiva kokonaisuus, mutta nekään eivät ole mistään edullisimmasta päästä! Krääh. Tätä Ikean versiota oon kattellut sillä silmällä jo tovin, ja hyvältä näyttää edelleen. ;)

 7. 8
  Jutta

  June, juu ei tosiaan. Meillä oli muitakin hyllyjä katselussa, mutta hintahan niissä tuli vastaan. Olipa muuten aivan upeita ne sinun Norjan-kuvat, niitä flickrissä jo ihastelin mutta mainitsenpa vielä :)

+ Leave a Comment