Bad Blogger Went to Helsinki

Bad Blogger Went to Helsinki


Is there such a thing as blogger’s guilt? Because I sure seem to suffer from it. A couple of weeks ago I made a day trip to Helsinki with the baby and met with the lovely Saija. She suggested she’d show me the best decor stores in Helsinki. (Yes!) I had intentionally left my camera home, as with the baby there’s already enough to handle. Still I constantly felt this nagging feeling I should be taking photographs. Especially since the shops were so amazing (this was my first time decor shopping in Helsinki).

Shopping in Helsinki
Wooden Animal Pasture

That left me thinking, as a blogger, do I MUST document everything amazing and potentially interesting to the readers? That when there’s content available, is it stupid/lazy/crazy not to record it? When is a blogger’s time off? Maybe the pressure is just inside my head and nobody else thinks that way. Maybe you guys don’t blame me for being lazy. It just started annoying me that I can’t take it easy and relax when I’m thinking about “obligations”. And this wasn’t the first time.

To ease my guilt, Saija did have a camera and she’s done a great post with names and addresses (and photos!) of shops to visit when in Helsinki. So if you are planning a trip, check out her list.

No related posts.

10 Comments

Add yours
 1. 1
  Nonna

  Kyllä minäkin tunnistan saman. Kamera pitäisi olla mukana, tosin kyllä tykkään kuvatakin, mutta ehkäpä voisi sanoa, että ei aina tarvi…

  Minä kuvasin loppukesän lomareissulla Latviassa paljon ihania kuvia, mutta sen jälkeen laiskuus iski ja postaus jäi tekemättä. Ja aika-ajoin iskee huono omatunto tästä. Höh, hölmöä, vai mitä?

  • 2
   Jutta

   Nonna, sanoppa muuta. Aivan kuin kaikki pitäisi raportoida. Ja se kai se just onkin ongelma, että kuvaamisesta tykkää paljon, mutta toisaalta siitä on joskus ylimääräistä vaivaa. Jotkut tilanteet myös “elää” paremmin tai ainakin eri lailla ilman sitä kameraa. Lastensaannin myötä olen oppinut (tai laiskistunut) jättämään kameran pois monista tilanteista, mutta tuollaiset isommat tapaukset saattaa harmittaa.

 2. 3
  merikukka

  Otan osaa! Tuon takia, en jaksanut pitää omaa blogia kovinkaan pitkään. Minua kyllä vaivaa myös kommentoija syyllisyys. Sitä vaan lukee bloginpitäjän kovalla vaivalla tehtyä päivtystä, eikä itse jaksa kommentoida sitä parilla sanalla. Usein vaan jos kaksikymmentä muuta kommentoija kerkesi sanoa jo saman asian, niin tuntuu hölmöltä toistaa samaa.

  • 4
   Jutta

   merikukka, kyllä, samainen kommentoijasyyllisyys vaivaa täälläkin! Minusta on tullut mahdottoman huono kommentoija, tuntuu nykyään niin vaikealta muodostaa kokonainen ajatus, saati että sen saisi kirjalliseen muotoon :)

 3. 5
  Enne

  Itse suosin mielummin ajatuksella ja valikoiden tehtyjä postauksia, ilman turhaa stressaamista ja postauspakkoa. Niistä välittyy parhaiten se oma hyvä ja innostunut fiilis lukijallekin. Ja toisinaan näkee ympärillään jotain niin sykähdyttävää, että kameran esiin kaivaminen pilaisi sen hetkestä nauttimisen ja kuvat eivät välttämättä edes pystyisi samalla tavalla taltioimaan sitä, mitä silmät näkee ja mieli kokee. Teillä oli taatusti ikimuistoinen ja inspiroiva päivä putiikkeja kierrellessä ja onneksi toisella oli kamera mukana, nautitaan niistä kuvista ilman turhaa huonoa omaatuntoa! :)

 4. 6
  Jutta

  Enne, olen aivan samaa mieltä siitä, että jotkut hetket kamera pilaa, niissä ei ole niin täysillä mukana, koska keskittyy kameraan. Se on osasyy, miksi kuvaaminen on vähentynyt lastensaannin jälkeen. Ennen kuvasin esim. kaikkien sukulaislasten synttärit, nykyään en. Se tosin harmittaa, että pikkujätkän 2-vuotissynttärit jäi kuvaamatta, mutta se johtuikin raskauspahoinvoinnista. Oli ylipäätään ihme, että juhlat järjestettiin enkä oksentanut niitten aikana ;)

 5. 7
  Tiina

  No ei missään nimessä oo pakko dokumentoida. Mää oon sitä mieltä, että kamera on mukana sillon ku on ja aina ei oo pakko ottaa niitä kuviakaan, jos ei huvita. Kyllä me lukijat täällä pysytään vaikkei joka hetki lokaan jaettu. :)

  • 8
   Jutta

   Tiina, no niin omassa päässä se taitaa se nalkutus vain olla… Inspiroit mut muuten yhteen aivan yllättävään hommaan, laitan siitäkin joskus postausta kun niin pitkälle pääsen. Voin kertoa, että ala-astemuistot siinä vertyivät :P

 6. 9
  Kiki

  Heh, onhan se vähän sellaista. Se kuvaamisen “pakko” on välillä aika rasittavaakin. Olimme kesällä yhdellä upealla mökillä, joka oli kunnostettu mahtavalla diy-meiningillä ja en voinut olla kuvaamatta – järkkärillä JA puhelimella suoraan Instagramiin. Se ahdisti jo itseänikin. :D Mutta kaikki ihanat yksityiskohdat oli pakko saada tallennettua. Heh.

+ Leave a Comment