Colors of Our Home: Turquoise

Colors of Our Home: Turquoise


Would it surprise you if I said my favorite color is turquoise? Nope? Maybe it’s pretty obvious looking at the blog. In fact you have to scroll through four pages before finding a post WITHOUT turquoise. Almost feels like turquoise is our white, it’s everywhere.

Colors of Our Home: Turquoise Walls

Colors of Our Home: Turquoise Walls

Colors of Our Home: Turquoise Wallpaper

What about you, have any favorite colors? Do they show in your home or do you have different favorites for decorating than for clothing for example? You see I’m having a clothing/identity crisis since all maternity wear is black. (Oh, I’m sorry, there’s gray and blue also.) I don’t recognize the dark character that looks back at me from the mirror.

From Living Room to Home Office

No related posts.

12 Comments

Add yours
 1. 1
  Grace

  Hi Jutta!
  I’ve been lurking your blog for a while – I love your beautiful, colourful home. AND I lived in Kokkola for 2 years, so I practise my Finnish by reading that part of your post (and then give up and read the English…). I paint everything turquoise, too. Mirrors, desks, doors…I always THINK I am going to choose another colour, but then, turquoise. Because it is the best!
  Grace

  • 2
   Jutta

   Hi Grace and thank you for your comment! Nice to hear from you :) We actually live not so far from Kokkola, 2-3 hours drive north. And yes, it happens to me too, I plan to use other colors but end up with turquoise. Now I’m thinking painting the vanity pink or yellow, but who knows how it’ll turn out… ;)

  • 4
   Jutta

   Kiitos Sanna! Minulla ei ehkä itse asiassa turkoosia ollut niin paljon vaatteissa ennen äitiyttäkään, ihan moderaatisti vain, mutta pojalle on tullut nyt sitäkin enemmän hankittua :)

 2. 5
  Pieta

  Mulla oli pitkään ruskeita ja harmaita vaatteita, kunnes yhtäkkiä lemppareiksi on ilmaantuneet keltaiset t-paita ja toppi. Keltaiset, en olisi koskaan arvannut! Harmaata on paljon vaatteissa edelleen, se kun yhdistyy kivasti räikeimpiinkin väreihin. Sisustuksessa tykkään meidän vihertävästä kieloseinästä mutta myös muutamasta mustanruskeasta mööpelistä. Sekasotkua sisustuksessa oikeastaan, kun ei tää ikiremppa koskaan ota loppuakseen. :D

  • 6
   Jutta

   Pieta, joo siis minäkin tykkään mustasta ja harmaasta vaatteissa, mutta kun nyt tuntuu että ei muita vaihtoehtoja olekaan. Keltainen kuulostaa ihanalta! Minullakin on yksi keltainen paita kaapissa odottelemassa, että olen taas sen kokoinen ;)

   Vihertävä kieloseinä on varmasti ihana!

 3. 7
  Enne

  Olen perinteisesti pukeutunut mustaan ja nyt onkin virkistävää leikkiä eri värien kanssa maalaistorpan sisustuksessa. Blogiani mm. kuvailtiin värillä punainen, mikä on sinänsä hassua, koska olen aina vierastanut ko. väriä eikä sitä todellakaan löydy kaupunkikodista tai vaatekaapista. Sisutaminen taitaa olla aika intuitiivinen laji :)

 4. 9
  Leena

  Sininen on aina ollut ehdoton lemppari vaatteissa. Ja nyt sitä on myös makkarissa. Löysin Sandbergin sinipohjaisen Ava tapetin ja se oli menoa. Eteisaulan seinille liimautui Svenskt Tennin Eldblomma punapohjaisena. Saa nähdä mitä olohuoneen seinille päätyy :)

 5. 11
  Elsa

  I love colors (especially blues, turquoises and greens). The only color I don’t like so much is the clear purple and brown maybe! In our house, we used several colors: kitchen = yellow, toilets = red, dining room = grey, guest room = light blue, my daughter bedroom = green … and elsewhere = white!

+ Leave a Comment