Next Step: Painting Our Old Wooden Floors

Next Step: Painting Our Old Wooden Floors


So the fences are painted, next step on the to-do list is painting the downstairs floors. We’re going to paint the kitchen, foyer and living room floors. I’d like to paint the home office too, but we won’t have time. The painting itself doesn’t take that long, but it takes 4 weeks for the paint to dry completely.

Next on the to-do list: painting the kitchen floor

Next on the to-do list: painting the kitchen floor

Keeping the kids and dog away from the construction site

Next on the to-do list: painting the kitchen floor

In these photos Panu has sanded and washed the floor. Since then I’ve already painted one coat on the worst bits. I’m going to paint the second coat in two parts so the kitchen won’t be totally un-usable during the time it takes the paint to dry.

You can also see the patent Panu came up with to stop the kids from going in to the kitchen. Previously, when we had only dogs, it was enough to tape a piece cardboard to close the doorway. But not anymore. Now it would be torn down within minutes. So Panu came up with the idea to clamp a chipboard to the doorframe. Much better than screwing (and leaving holes to the walls).

From where I stand

No related posts.

6 Comments

Add yours
 1. 3
  Pieta

  Jaksamista toivottelen minäkin! Kauhulla ajattelen, jos meillä olis keittiö pois käytöstä. Niin kovasti kuin keittiöremonttia haluaisinkin, hirvittäis koko homma ihan kamalasti. Meillä on “koiraportti” keittiön ja olohuoneeseen vievän käytävän välissä. Ei se kyllä schäferiä enää estä mutta pikkumukulat saa teljettyä pois keittiöstä, jos niikseen tulee. :D

  • 4
   Jutta

   Onneksi se ei ole kokonaan pois käytöstä kun maalaa osissa, ei tarvinnut raahata jääkaappia minnekään. Mutta on tämä aika rasittavaa kun olohuone on täynnä rojua (jos saan vähän valittaa). Meillä on lapsiportit portaiden ala- ja yläpäässä, mutta ei ne meilläkään schäferiä estäneet, jos sille tuli tarve päästä yli :)

  • 6
   Jutta

   No ei onneksi, kesällä kuivuu parissa päivässä sellaiseksi, että sen päällä voi kävellä. Mutta huonekaluja ei voi tuoda, eli ruokapöytä ja irtokaapit on kuukauden olohuoneessa. Joskus aikoinaan ei uskottu tuota olohuoneen lattian kanssa, kun se tuntui jo niin kovalta. Tuotiin kalusteet kahden viikon jälkeen takaisin ja siitä on edelleen muistona jäljet lattiassa. No nytpä ne saadaan tällä maalauskerralla pois :)

+ Leave a Comment