My Son’s Second Birthday Party And A DIY Cloud Pinata

My Son’s Second Birthday Party And A DIY Cloud Pinata


We celebrated my son’s second birthday last month. It crazy how fast they grow. He started speaking early this summer and now he’s got so much to say.

I had decided to make a pinata for the party (my first pinata ever!) and was trying to come up with the theme. His big brother suggested heavy machinery (surprise…) but selfish me decided to go with a cloud. I thought for a first-timer a cloud would be easier to make than say, a tractor. And this is most likely the last time I get to decide on the decorations. I actually planned to have a rain theme inspired by Finnish summer but somehow a rainbow emerged.

I followed two tutorials for the pinata, this awesome mini unicorn pinata and instructions for a bigger pinata on Oh Happy Day, mixed with my own vision. It was surprisingly easy to make.

DIY Cloud pinata

DIY cloud pinata

Birthday party

Birthday boy ready to blow the candle

Birthday party

Birthday party

Birthday party

Birthday party

POW! There goes the pinata

Pinata after

Pinata after

In the end the pinata was maybe a bit too strong (I blame the Ikea cartboard boxes I used). Or at least it took quit some beating from both kids and grown ups. For the big brother’s birthday party I’m planning to make one that you pull the strings to get candy. Ten 4-5-year-olds swinging bats in our living room is a slightly worrisome idea.

No related posts.

7 Comments

Add yours
 1. 1
  Sarp

  Minusta tarjoiltavat näyttävät herkullisilta.
  Itse mietin tuleeko seuraaville synttäreille koko kakkua, se kun ei ole monenkaan lapsen herkkua.
  Pakko kommentoida myös että kateellisena olen ihaillut ihania kuvia teiltä lattian maalauksen jälkeen.

  • 2
   Jutta

   Minä olen kuullut ihan samaa kavereilta, joilla on vähän vanhempia lapsia, ettei kakku maistu (käsittämätöntä). Meillä käy vielä aikuisväkeä sukulaisten muodossa, joten kakut on menneet, mutta varmaan kaverisynttäreillä sitten ei.

 2. 5
  Pieta

  Kiva idea! Mua nauratti eniten oma huono lukemiseni, kun tuli hassuja mielleyhtymiä tuosta pilveen päätymisestä! :´D Taidan olla välillä vähän väsyksissä, kun luen mitä sattuu… Meille ei pinjataa ole tullut, kun pelkään muksujen heiluvan mailan tms kanssa ihan päättömänä.

  • 6
   Jutta

   Hehe, aivan pilvessähän täällä ollaan ;D
   En minäkään taida kaverisynttäreille tällaista paukuteltavaa laittaa, nyt oli niin vähän pieniä lapsia että uskalsi. Kauhulla odottelen muutenkin ekoja “oikeita” kaverisynttäreitä, jotka on siis marraskuussa. Olen käynyt vieraan ominaisuudessa sellaisissa ja vitsi sellainen noin 10 hlön poikalauma on villi :D

+ Leave a Comment