Hama Bead Birds

Hama Bead Birds


I’m so into Hama beads now! I bought a couple of small bags to test them and now I’m addicted. I made these birds for Easter and later I’ll show you how to make cute little bunnies. I hung the birds on cherry branches. It’s more of a spring decoration so you can leave them out after Easter as well, it’s not too Easter-y. You can find the instructions on how to make the cherry blossoms here.

Easter decorations: Hama bead birds

Easter decorations: Hama bead birds

Hama bead birds template

I made a printable template of the birds so it’s easier to make them. You can choose your own colors and vary them.

Iron the Hama beads on mid temperature through baking paper. It’s impossible to give an exact time as each iron is different. It’s important to keep the iron level. If the piece is much smaller than the base it helps to put extra beads in each corner of the base. When the beads have melted enough remove the piece gently from the base and iron the other side through baking paper as well. This way it will become more sturdy.

Hama bead birds

Easter decorations: Hama bead birds

Easter decorations: Hama bead birds

Lovely gift wrap: Hama bead bird

Thread a thin wire (I used gold wire) through a hole in a bead and make a loop. Thread a ribbon in the loop, cut into the right length and tie a bow. In addition to Easter branches you can use the birds to make a lovely gift wrap. Tape the ribbon onto the package with washi tape and you have a simple but beautiful gift!

No related posts.

4 Comments

Add yours
  • 2
   Jutta

   Näitä on kyllä kiva tehdä lasten kanssa. Meillä vanhempi tykkää Hama-helmistä, nuoremmalle en ole uskaltanut vielä näyttääkään, ties vaikka söisi ne :D

 1. 3
  Mervi

  Diggasin näistä Hama-helmistä joskus muinoin, kun jossain 4H-kerhossa väsättiin näillä juttuja. Näitähän löytyy sellaisina pimeässä hohkavinakin, siis jotka keräävät valoa ja sitten loistavat pimeässä jonkun aikaa. Niillä tehtiin “heijastimia”, aika hauskoja sinänsä. Ehkäpä tarttis hommata purnukka näitä ja kokeilla vieläkö näin aikuisena tykkään.

  Ja hienoja nämä sun linnut (sekä noi myöhemmät puput). Nostaa riman korkealle ja samalla houkuttelee kokeilemaan itsekin. :)

  • 4
   Jutta

   Mä en lapsena näitä tehnyt, loppuvuodesta ekaa kertaa testasin :) Noi pimeässä hohtavat voisi olla hauskoja, meillä pojat on nyt innostuneet kaikesta sellaisesta.

+ Leave a Comment