Puustelli Miinus ja vierailulla Puustellin myymälässä

Puustelli Miinus ja vierailulla Puustellin myymälässä


Pääsin tutustumaan bloggaajakollegoiden kanssa Puustellin vastikään uudistuneeseen myymälään Oulussa ja kuulemaan keittiömaailman uusista tuulista. Liikkeen ilmeen on suunnitellut dSign ja täytyy myöntää, että kyllä se jopa minun kaltaistani hörhöä puhutteli. (Salaa tykkään vähän linjakkaammastakin, vaikka ei ehkä uskoisi.) Jutun lopussa muuten vielä pieni bonus keittiöremppaa harkitseville Pohjois-Pohjanmaalla.

Meidän keittiö on suurelta osin kierrätetty (katso rakennuspalikat täältä), mutta jos olisin ostamassa uutta keittiötä, harkitsisin varmasti Puustelli Miinusta. Lasten kanssa varmaan muuten olisin, ei rahkeet riitä enää samalla lailla!

Miinus-nimi tulee siitä, että ympäristökuormitusta on vähennetty. Materiaalien hiilijalanjälki on pienempi, niiden kotimaisuusaste on korkea ja ne ovat uudelleen käytettäviä. Suurin osa raaka-aineista tulee 300 kilometrin etäisyydeltä tehtaasta. Esimerkiksi kuvan keittiö on kotimaista koivua.

Puustelli Miinus -keittiö

Puustelli Miinus -kaappi sisältä

Puustelli Miinus -kaappi

Kaappien sisällä oleva runkorakenne näyttää muoviselta ja heppoiselta (mitä se ei oikeasti ole), mutta toisaalta eipä ne kaappien sisämekanismit yleensäkään kauniita ole. Se on siis tuo, joka näkyy kuvassa kaappien välissä. Materiaali on biokomposiittia, joka hämäävästä ulkonäöstään huolimatta kestää. Sille luvataan 30 vuoden takuu. Rakenteiden kestävyys itse asiassa mahdollistaa kalusteiden purkamisen, siirron ja uudelleen rakentamisen useita kertoja. Materiaalien määrä on vähennetty puoleen tavallisesta keittiöstä, ja kevyempi paino pienentää myös kuljetusten hiilijalanjälkeä.

Liikkeessä oli siis esillä yksi Miinus-keittiö, loput tavallista valikoimaa. Normivalikoimassakin tuotteet ovat saaneet M1-luokituksen, joka kertoo niiden vähäisestä päästömäärästä.

Puustellin liike Oulussa

Herkkuja ystävänpäivän kunniaksi

Herkkuja

Puustellin liike Oulussa

Puustellin liike Oulussa

Kuulimme myös hieman keittiötrendeistä. Korkeakiiltoiset pinnat saavat väistyä matan tieltä. Suosittuja sävyjä ovat neutraalit, valkoiset ja harmaan sävyt. Monessa vuoden 2016 ennusteessa veikkailtiin värien tuloa täysvalkoiseen sisustukseen. Ihanaahan se olisi, mutta jotenkin minusta vaikea uskoa. Eikö sitä ole povattu jo pitkään? Varsinkin keittiössä muutokset näkyvät hitaasti, koska ne ovat pitkäikäisiä sijoituksia. Sisustustyynyjä on helpompi vaihtaa kuin keittiökalusteita. Itse olen tosin toiminut neuvojen vastaisesti ja valinnut keittiöön ja vessaan hyvinkin kuviolliset laatat :D

Yksityiskohta - Puustellin liike Oulussa

Yksityiskohta Puustellin keittiöstä

Puustellin liike Oulussa

Puustellin liike Oulussa

Lopuksi vielä tarjous keittiöremppaa harkitseville Oulun seudulla. Saat yllätyslahjan blogikoodilla Puustelli316 ja blogini nimen mainitsemalla varatessasi suunnitteluajan Pohjois-Pohjanmaan (Raahe, Ylivieska, Oulu) Puustellista 31.3.2016 mennessä.

No related posts.

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Sarp

    Hyvältä näyttää. Harmi että oli muuta menoa, teidän lisäksi olisi kiva ollut kiva katsella myös keittiö uutuuksia.

+ Leave a Comment