Tyttö joka katosi

Tyttö joka katosi


En ole aikoihin postannut kuvitustöitäni tänne, mutta ne jotka seuraavat minua instassa @juttarikola, ovat nämä jo saattaneet nähdäkin. Molemmat on itse asiassa valmistuneet jo viime vuoden puolella, mutta nyt kun luonto herää kukkaan, ne tuntuivat ajankohtaisilta.

The Girl Who Disappeared I - Honeysuckle

Inspiraatio näihin syntyi reilu vuosi sitten Oulun Kulttuurikasarmilla K2 Unplugged -näyttelyssä, jossa taiteilijoiden työhuoneet muuttuvat taidenäyttelyksi. Törmäsin siellä Ulla Kiiskisen maalaukseen Tyttö joka katosi ja se teki minuun ihan mielettömän vaikutuksen. Itse asiassa ahdistuin siitä valtavasti, joku siinä osui ja upposi. Tuli kauhea tarve tehdä oma versio. Näitä piirtäessä samalla kävin läpi ja ehkä purin sitä ahdistusta. Varsinkin ensimmäisen kohdalla.

The Girl Who Disappeared II - Anemones

Se on kyllä jännä miten taide vaikuttaa, sekä kokeminen että tekeminen. Mitään kovin tietoista ajatusprosessia en ole tässä käynyt läpi. Enemmän vain mennyt tuntemisen kautta. Onko teillä samanlaisia kokemuksia? Että joku teos tai vaikka laulu puhuttelee, vaikka ei ihan edes ole varma, miksi?

No related posts.

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Pieta

  Kyllä osa taiteesta puhuttelee tosi kovasti, vaikkei heti tiedä miksi. Ehkä sitä kautta peilaa omaa olemistaan ja eloaan. Hienoja töitä sulla!

  • 2
   Jutta

   Sama täällä. Musiikki ehkä vielä useammin, ehkä joku laulu sattuu vain soimaan jossain elämäntilanteessa paljon ja siitä saa jotain heijastuspintaa.

+ Leave a Comment