Tee itse lasten kanssa hauskat jäätelökortit Hama-helmistä

Tee itse lasten kanssa hauskat jäätelökortit Hama-helmistä


Nyt oli kyllä niin hauska askarteluidea Instagramissa, että oli pakko napata myös itselle! Kolossaltpyssligt oli jakanut kuvan jäätelökorteista Hama-helmillä ja sellaiset tehtiin myös meillä poikien kanssa päiväkodin aikuisille. Suurin osa on varmaan jo päiväkodista lomalla (ja koulusta ainakin), mutta näistä syntyy myös hauskat onnittelukortit kesän synttäreille ja muihin juhliin.

Kortit on helppo askarrella lasten kanssa. Meidän melkein 4-vuotias asetteli itse Hama-helmet ja leikkasi suut, Dymon kanssa tarvittiin apua. 6-vuotias sai jo melkein kokonaan tehtyä itse, aikuisen ohjauksessa. Kuumaa silitysrautaa en tietenkään lapsille vielä antanut vaan silityspuolen hoidin itse.

Tee itse hauskat jäätelöpuikot onnittelukortteihin Hama-helmistä

Tarvikkeet Hama-helmistä tehtyyn jäätelökorttiin

Korttien askarteluun tarvitset:

  • Hama-helmiä
  • Sydämen muotoisen Hama-helmipohjan
  • Kartonkisia A6-korttipohjia
  • Jäätelötikkuja
  • Askartelusilmiä
  • Vaaleanpunaista kartonkia tai paperia
  • Yleisliimaa, esim. Eri Keeper
  • Dymon (jos haluaa kirjoittaa tekstit Dymolla, tussikin käy)

Tee näin:

Asettele Hama-helmet jäätelön mallisesti Hama-helmipohjalle. Silitä helmet alustalla leivinpaperin läpi (Katso täältä tarkemmat Hama-helmien silitysohjeet). Itse laitan silitetyt jutut aina leivinpaperien välissä painon alle jäähtymään, että ne jäähtyvät tasaiseksi.

Katkaise jäätelötikku sopivan pituiseksi. Kun jäätelö on jäähtynyt, liimaa se ja tikku korttipohjaan. Leikkaa suu vaaleanpunaisesta kartongista. Liimaa myös askartelusilmät ja suu, anna liiman kuivua. Dymota tai kirjoita onnitteluteksti korttiin. Valmista on!

Tee itse värikkäät jäätelöpuikot onnittelukortteihin Hama-helmistä

Tee itse värikkäät jäätelöpuikot onnittelukortteihin Hama-helmistä

Tee itse värikkäät jäätelöpuikot onnittelukortteihin Hama-helmistä

+ There are no comments

Add yours